NRK Meny
Normal

Vogntog kjørte ut i elva – sjåføren omkom

Føreren av vogntoget som kjørte ut i elva like ved riksveg 3 nord for Tynset i kveld, omkom i ulykka.

Trailerulykke, Lonåsen, Tynset,2.9.2014

Vogntoget som kom nordfra, kjørte ut av vegen i Lonåsen og havnet i elva der det ble liggende opp ned.

Foto: øSTLENDINGEN/ jAN kRISTOFFERSEN

Det opplyste operasjonsleder Trond Sulen ved Hedmark politidistrikt ved 22.30-tida etter at de pårørende var varslet.

Den omkomne er en mann i 40-åra fra Nord-Østerdalen. De pårørende blir nå fulgt opp av helsepersonell.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 17.52.

– Mannen døde på stedet som følge av de alvorlige skadene han fikk, sier operasjonsleder Sulen.

Riksveg 3 er nå stengt og blir det utover natta. En kranbil er nå på stedet for å berge vogntoget, noe som vil kunne ta relativt lang lang. Politiet har foreløpig ingen formening om årsaken til ulykka.

Ei ulykkesanalysegruppe og krim-teknikere undersøker ulykkesstedet i natt.

Stupbratt

Vogntoget ble altså liggende opp ned i vannet etter å ha kjørt ut i elva Tunna som renner like ved riksveg 3 nord for Tynset. Utforkjøringa skjedde ved Lonåsen bru der det er stupbratt ned til elva.

– Da redningsmannskapene kom til ulykkesstedet, satt sjåføren fastklemt, alvorlig skadet og livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Trond Sulen.

Alle nødetater politi, brannvesenen og ambulanse, samt Sivilforsvaret, kom til ulykkesstedet, også luftambulanse og kranvogna som blir brukt til å berge vogntoget etter ulykka.

Vogntoget kom kjørende sørover den svingete vegstrekningen i Lonåsen der det er mange utforkjøringer og trafikkproblemer i vinterhalvåret. Vogntoget var lastet med mineralvann.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Nei til burgere og dagligvarer

  En ny handelsanalyse tilrår at det at det ikke bygges hverken dagligvarebutikk eller McDonald's på Østerdalsporten, ved nye riksveg 25 og riksveg 3 på Grindalsmoen i Elverum. Det skriver Østlendingen. Elverum kommune har bestilt rapporten.

 • Over og ut for omstridt kunstverk?

  Nord-Fron kommune vil ifølge GD kreve at det omstridte kunstverket i Kvam avsluttes. Idag møter kommunen folk for kunstprosjektet for å drøfte situasjonen, etter reaksjonene som har kommet. Både kunstkomiteen og Oppland fylkeskommune deltar på møtet.

  Festet i Kvam
  Foto: Per Fredriksen