NRK Meny
Normal

Vitne skal knytte siktet mann til brannen

Politiet kan være i ferd med å oppklare brannen hjemme hos sorenskriveren i Hamar tingrett i juli 2013.

Brann hos sorenskriveren i Hamar

TOTALSKADD: Boligen til sorenskriver i Borchgrevinks gate i Hamar brant ned til grunnen 22. juli 2013. Politiet mener brannen er påsatt.

Foto: Politiet

Et vitne skal knytte en Hamar-mann til brannen hjemme hos dommeren, melder Hamar Arbeiderblad i dag.

Ifølge avisa har politiet gjennomført et rettslig avhør av vitnet, men politiet vil ikke kommentere innholdet i avhøret.

Hamar Arbeiderblad erfarer at politiet gjennom vitnet har sikret seg veldig viktige opplysninger.

Dramatisk boligbrann

Det var tidlig om morgenen 22. juli i 2013 at boligen i Borchgrevinks gate i Hamar ble oppdaget. To jenter var hjemme og lå og sov, men snarrådige naboer fikk vekket dem og reddet dem ut før den kraftige brannen ødela alt familien eide.

I oktober 2013 besluttet Riksadvokaten at saken skulle etterforskes ved oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra Hedmark politidistrikt.

En omfattende etterforskning førte til det politiet mener er et gjennombrudd i saken, og i mars i år ble en mann i slutten av 30-årene siktet etter mordbrann-paragrafen for å ha tent på huset.

Nekter straffskyld

Forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at hans klient nekter straffskyld, og at opplysninger fra vitnet ikke har endret på dette.

– Det er samme person som gjorde at han ble arrestert. Han mener vitnet er fullstendig uten troverdighet og har personlige motiver. Han nekter for å ha noe med brannen å gjøre, skriver Elden i en tekstmelding til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjøretøy stoppet med overlast

    En varebil ble stoppa av Statens vegvesens utekontroll på riksveg 25 i natt. Bilens tilhenger var overlastet med 1500 kilo, og uten lys bak. Føreren ble anmeldt. En annen varebil ble stoppet på Østby, også denne var overlastet.

  • Raufoss kan få playoff

    Raufoss fotball kan fortsatt rykke opp til 1. divisjon. Hvis de slår Nybergsund borte i dag og Alta avgir poeng hjemme mot Skeid, vil Raufoss bli nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Det vil gi laget en playoff-plass. Kampene starter kl. 13.00.

  • Arrestert etter slossing

    En beruset mann i 20-årene ble satt i arrest etter å ha vært involvert i slossing på et utested i Elverum i går kveld. Han anmeldes for forholdet.