- Naturlig å ta bilder av barn som bader

Den hovedtiltalte moren i overgrepssaken i Alvdal blir nå konfrontert med en rekke overgrepsbilder av barna sine og nabobarna. Hun nekter kjennskap til de fleste av dem.

Statsadvokat og aktor, Iris Storås.

Statsadvokat Iris Storås konfronterer nå moren med en rekke overgrepsbilder og nakenbilder av de fire barna som er fornærmet i saken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Nok en gang går aktor gjennom en rekke overgrepsbilder og nakenbilder av de fire barna som skal være misbrukt i overgrepssaken i Alvdal.

Denne gangen er det moren til de to minste barna som blir konfrontert med dem.

Begge bortforklarer

Hun hevder hardnakket at hun ikke visste at det ble tatt så mange bilder, eller at det ble tatt den typen bilder.

Før henne hadde ekssamboeren og stefaren store problemer med å forklare bildene, som han i all hovedsak hadde tatt selv. Han bortforklarte nakenheten med diverse hverdagslige tilfeldigheter og at han ville dokumentere en oppførsel han mente var rar.

Bildeserie fra badekaret

Når moren blir konfrontert med en bildeserie av henne og datteren på badet, sier hun at det var en helt hverdagslig situasjon og at hun ikke reagerte på at samboeren tok bilder.

- Det er ikke unaturlig å ta bilder av et barn som bader. Men å fokusere på de områdene av kroppen som det er gjort her, er ikke normalt, sier moren.

Hun mener altså at samboeren må ha zoomet inn på kroppen til datteren i badekaret uten at hun har visst om det.

Nekter kjennskap til bildene

Aktor sitter på et hundretalls bilder, for det meste av de to minste barna alene eller sammen med moren. Mange av dem viser overgrep, nakne kropper og krenkende positurer.

Moren hevder at hun ikke har sett nesten noen av bildene før.

- Du husker at bilder som ikke er så graverende ble tatt, hvorfor husker du ikke de andre, spør aktor Iris Storås?

- Jeg kan ikke ha vært til stede. Jeg hadde ikke tillatt det, sier hun.