NRK Meny
Normal

Viser Jul i Skomakergata hver morgen

På Follebu barneskole holder de fast ved tradisjonene. Her viser de klassikeren Jul i Skomakergata hver dag i desember.

Ikke mer Jul i Skomakergata

Det blir ikke mer Jul i Skomakergata på NRK. Da er det bra Follebu barneskole holder på tradisjonene.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Det er grytidlig mandag morgen, men det er nok av liv på den lille barneskolen i Gausdal. Adventslys tennes, og elever fra første til tredje klasse samles for å starte dagen med Jul i Skomakergata.

- Det var vel sånn besteforeldrene våre så på

Mina og vennene hennes syns det er stas med Jul i Skomakergata.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Jens Petrus og Tøflus dukket opp som NRKs julekalender for første gang i 1979. Siden har den gått med jevne mellomrom, senest i 2003, og flere og flere har fått et nært forhold til den.

Men at den er litt gammeldags, det får til og med de yngste med seg.

– Det var vel sånn besteforeldrene våre så på da de var små, sier Mina Methi, en av mange elever som har flokket seg foran TVen.

Men dere syns det er morsomt likevel?

– Ja, det syns vi. Jeg syns Tøflus er veldig artig.

Elevene ved Follebu mener tydeligvis at Jul i Skomakergata fortsatt er underholdende. Men NRK har bestemt seg - den folkekjære juleserien vil ikke lenger bli vist på TV.

Saken fortsetter under bildet

Skomakerjul på Follebu

Jul i Skomakergata evner fortsatt å fange oppmerksomheten.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Vil lage en ny tradisjon for dagens unge

Vil lage ny juleserie

Arne Helsingen er TV-sjef i NRK.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Dette har valgt sterke reaksjoner, men NRK står fast ved avgjørelsen, og sier de ønske å lage en ny juleserie som kan fenge både dagens ungdom og i generasjoner fremover.

– Jul i Skomakergata er en kjempefin serie, som veldig mange generasjoner har et forhold til. Men vi har dagens barn i tankene og vi ønsker at de skal få en ny serie og en ny tradisjon, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

– Gamle ting kan også være gøy

Video Slutt for Skomakergata

Slutt for Jul i Skomakergata

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.