NRK Meny
Normal

Vinteridyll og skifeber i fjellet

Et tusentalls skientusiaster startet skisesongen nå i helgen i vakre vinterforhold.

Folk går på ski

IDYLL: Det var overhodet ingenting å si på forholdene og omgivelsene for de mange som oppsøkte fjellet for å gå på ski denne søndagen.

Vinteren og skisesongen er i gang for fullt i Innlandet. Tusenvis av mennesker har kost seg blant annet på Hedmarksvidda, Sjusjøen og Nordseter. Det flotte været, med skyfri himmel og fem til ti kuldegrader, bidro til å gjøre det til en idyllisk opplevelse.

Vi tok søndag formidddag turen ut i løypa på Budor i Løten , og i den seks kilometer lange løypa var det flere hundre skientusiaster i alle aldre.

Første skitur for mange

12 år gamle Erlend Ree Trandum fra Lier brukte helga til å forberede seg til konkurransesongen.

– Det er første gangen med ski på beina i år. Jeg skal være trent opp til sesongstarten på Geilo neste helg, og det var bra å gå på ski igjen, sier Erlend.

Tidligere ordfører i Løten, og ildsjel i Nordbygda-Løten Ski, Martin Skramstad, tok to runder i mellom Budor og Målia. Vi møtte han halvveis, etter 12 kilometer.

– Blir kje!

– Forholdene er veldig bra. Får vi fem centimter med snø i morra så blir det helt ideelle forhold. Jeg skal opp til Målia to ganger i dag, så jeg blir nok kje (red.anm: Kje betyr sliten på Løten-dialekta.

Se video over!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • E6 åpen etter ulykke

    E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.