NRK Meny

Vindmøller i Nord-Odal

 • Ja til vindkraft i Nord-Odal

  Olje- og energidepartementet sier ja til utbygging av vindkraft på Sognkjølen i Nord-Odal. Det omdiskuterte vindkraftverket omfatter to planområder på til sammen om lag 28 kvadratkilometer. Anlegget vil produsere strøm tilsvarende forbruket til nærmere 20.000 husstander.

  Vindmølle i Høg-Jæren vindpark
  Foto: Anders Molland / NRK
 • Ja til vindmøller

  Kommunestyret i Nord-Odal har sagt ja til vindmøller, med 19 mot 6 stemmer. Ordfører Lise Selnes (Ap) var en av dem som stemte imot, men hun sier at kommunestyret nå vil jobbe konstruktivt videre med vindkraftsaken. Det er Olje- og energidepartementet som avgjør om energiselskapet EON får konsesjon.

 • – Overkjører naturverdier

  Naturvernforbundet i Hedmark reagerer sterkt på at departementet tillater vindkraftutbygging i Våler. Onsdag fikk utbyggerne konsesjon for Kjølberget. – Igjen overkjører regjeringa stor naturverdier i Hedmark, skriver Naturvernforbundet i ei pressemelding.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ønsker tips om brann

  Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

 • Brann i søppelkasse ved rådhus

  Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

 • Storseier for Lillehammer

  Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.