NRK Meny
Normal

Ville arrangere ulovlig fest

Dalseg Arrangør hisset på seg Ringsaker kommune med å invitere 6000 ungdom på fest med alkohol på kommunes område – uten tillatelse. Og uten skjenkebevilling.

Dalseg Arrangør ville feste uten tillatelse

Kommunen og Dalseg har måttet avholde et oppvaskmøte der det ble formulert et skriv om at arrangementet, med 1500 påmeldte på Facebook, er uten alkohol. Arrangøren er pålagt å offentliggjøre skrivet.

Foto: Kenneth Dalseg

Nå er de pålagt å legge ut et kommuneskriv på Facebook som gjør de 1500 bekreftede gjestene 100 prosent klare over at arrangementet – med gjester fra 15 år og oppover – blir alkoholfritt.

Omveier

– Denne arrangøren har mye å lære, sier Asle Berteig, kultursjef i Ringsaker kommune.

Festen, som ble annonsert via Facebook for noen uker siden, skulle trekke til seg ungdom ved teatersalen i Brumunddal, på kommunal grunn og uten at kommunen fikk vite om det.

Arrangøren har solgt billetter til et arrangement han ikke har godkjenning til å gjennomføre, Kommunen får vite om det via «omveier», ifølge kommunen.

– I tillegg har det vært utfordrende at det er 15-årsgrense og alkoholservering – stikk i strid med norsk lov, sier Berteig.

– Voldsom fest

Mange populære artister skal opptre ved arrangementet, herav Cirkus Eliassen og DJ Broiler. Det er sendt ut invitasjon til over 6000 ungdom.

– Av disse har 1500 bekreftet at de skal komme, så det dreier seg om en voldsom fest, sier Berteig.

Etter et oppvaskmøte skal imidlertid kommune, politi og arrangøren ha blitt enige.

Kenneth Dalseg (t.v)

Kenneth Dalseg (t.v.) ville arrangere en fest med 15 års aldersgrense, alkoholservering og kjente artister på kommunal grunn uten tillatelse. Nå har kommunen gått med på å avholde festen som rusfritt arrangement.

Foto: Kenneth dalseg

Facebook-murring

Kenneth Dalseg i Dalseg Arrangør hevder selv hadde planlagt skjenkebevilling og eget område for de over 18 år. Denne planen har han nå måttet reversere.

– Det blir et rusfritt arrangement for ungdom fra 15 år og oppover, bekrefter han.

Det har ført til derfor «murring» på Facebook. Dalseg Arrangør hadde jo lovet alkoholservering.

Følger med

Nå følger kommunen årvåkent med på hva Dalseg bedriver:

– Jeg ser at folk på Facebook har spurt om de kan få lov å drikke inne, hvorpå Dalseg har svart «liker». På Facebook betyr det «Yes, go!», sier kommunesjefen.

Berteig sier Dalseg må innrette seg hvis han skal ha en fremtid som arrangør i Ringsaker.

– Han har også skrevet at «hva du drikker før du kommer har hverken politi, kommune eller arrangør noe med», og han har vært veldig positiv til at det skal være store vorspiel i forkant.

Advarer

Dalseg hevder imidlertid å ikke sitte på planer om å sno seg unna. For å forsikre om nettopp det har han leid inn 20 vakter. Kommunen vil i tillegg stille med flere av sine ansatte, samt 15 natteravner.

Også politiet, som nå har godkjent festen, skal være til stede. Arrangøren er pålagt å betale for to tjenestemenn som er til stede under arrangementet.

Politiet og kommunen advarer mot fyll:

– De som er overstadig beruset skal selvsagt ikke inn, sier politioverbetjent Tor Strandvik.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.