NRK Meny
Normal

Vil vippe Haslum ned fra tronen

Elverums er storfavoritter til å vinne eliteserien i håndball og ta sitt første seriegull i kveld. – Nå vil vi ha tronskifte, sier lagets veteran Lars Nordberg.

Lars Nordberg.

Elverums veteran Lars Nordberg vil ha tronskifte.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Nå skal Haslum ned fra håndball-tronen, sier Elverums-veteranen Lars Nordberg.

Og sjansene har økt betydelig. Haslums storspiller Erlend Mamelund som elsker å spille mot Elverum, skal nemlig ifølge TV2 ha pådratt seg ribbeinsbrudd på treninga tirsdag og spiller kanskje ikke kveldens håndball-finale i Terningen Arena.

Som Barca uten Messi

Haslum med og uten Erlend Mamelund er som Baca uten Messi. En halvskadet Mamelund er ikke nok til at Elverum taper med seks mål og mister seriegullet de har langt ned Østerdals-lomma.

Det gjør Elverum til en enda større favoritt.

Erlend Mamelund

Haslums fryktede spiller Erlend Mamelund elsker å spille Elverum puss.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den skadde Mamelund blir med Haslum-troppen til Elverum og kan bli joker, en rolle han elsker å spille. For mange spør seg; er det virkelig ribbeinsbrudd, og hvor hardt skade er egentlig Mamelund? Han kommer nok utpå i løpet av kampen.

For alle vet at Mamelund er mannen som vil spille med blodsmak i munnen for å snyte Elverum for sitt første seriegull. Og fulle tribuner i Terningen Arena trigger spillere som Mamelund. Andre blir nervøse og usikre.I Bærum der Haslum kommer fra, bryr man seg ikke noe særlig om håndball. Bare noen hundre ser hjemmekampene der.

Vil ha tronskifte

Men Elverum-veteranen Lars Nordberg tror hjemmelaget vinner.

– Vi har kjempetro på at vi vinner, sier bakspilleren, men uten å høre helt overbevisende ut.

– Hva er det med Haslum som gjør at det knyter seg i magen på Elverums-spillerne?

– Haslum har jo vært det beste laget de siste par åra og har snytt oss for triumfer. Men vi elsker å spille kamper mot Haslum som alltid er jevne og tette og alltid betyr noe. Nå skal Haslum ned fra tronen og vi opp.

Taigaen, Elverum Håndballs supporterklubb

Elverums tilhengere, Taigaen, er alltid 8. mann på laget.

Foto: Kurt Sivertsen

Men Stein Berg som var med på Elverums første storhetsperiode i norsk håndball på 60-tallet, vil ikke ta noe på forskudd. Berg er også tidligere sportjournalist i lokalavisa Østlendingen og liker dårlig at avisa tar seieren på forskudd over hele førstesiden i dag.

– Det gjør det ikke lettere for laget og øker presset. Nå er det viktig at spillerne gjør det som er avtalt på forhånd og beholder roen både i med- og motgang. Det er det vanskeligste i slike kamper.

– Vi spillere reagerer ikke på oppslag i pressen før en kamp, det er vi som spiller og vet hva som kreves, sier den nøkterne Lars Nordberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND