NRK Meny

Vil unngå forsinket dobbeltspor

Hamar-ordfører Einar Busterud (bildet) er glad for at Riksantikvaren fremmer innsigelse mot det vestlige trasé-alternativet for dobbeltsporet jernbane gjennom byen, men samtidig frykter han at uenighet mellom statlige etater kan forsinke saken. – Alle er uenige med alle. Nå må vi sette oss ned og finne praktiske løsninger. Ingen er tjent med at saken blir blokkert, sier Busterud.

Einar Busterud
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.