NRK Meny
Normal

Øygard vil tilbake i jobb- trosser Ap-ledelsen

Den overgrepssiktede Vågå-ordføreren Rune Øygard blir trolig sykmeldt videre. Det tror forsvareren hans.

Rune Øygard
Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Legen får avgjøre, men sansynligheten for at sykmeldingen blir forlenget iallefall en uke til er veldig stor. Det sier forsvareren til Øygard, Mette Yvonne Larsen.

Snart tilbake, kanskje i redusert stilling

Når sykemeldingsperioden er over har Rune Øygard bestemt seg for å starte å jobbe igjen. Det er forsvareren klar på.

Dermed trosser han Arbeiderparti-ledelsens råd om at han bør vente med å komme tilbake inntil etterforskninga mot ham er ferdig.

Les alt om saken her.

Han har derimot fått støtte fra Vågå Ap dersom han ønsker å komme tilbake før etterforskninga er ferdig.

Øygard er sjukemeldt ut denne uka.

Politiet etterforsker den profilerte ordføreren for seksuelle overgrep mot ei jente under 16 år. Øygard nekter all skyld i saken.

Politiet ønsker å gjøre ferdig de fleste avhørene i etterforskningen av Vågå-ordførar Rune Øygard denne uken.

Vurderer delvis ordførerjobb

Rune Øygard vurderer om han skal komme tilbake for fullt når sykemeldingsperioden er over. I følge forsvareren er et alternativ at varaordføreren får oppgavene med å representere kommunen utad, mens han selv holder seg litt i bakgrunnen.

Sjukemeldt

Øygard har vært sjukemeldt siden saken ble kjent, og han har også valgt å stå fram offentlig med at det er han som er siktet.

Nå sier hans forsvarer Mette Yvonne Larsen at Øygard vil tilbake i jobb så snart han er friskmeldt. Han mener det er en naturlig konsekvens av det han hele tida har hevdet, nemlig at han er uskyldig.

Reagerer

Bistandsadvokaten til jenta, Nina Bråten Hjortdahl reagerer på at ordføreren ikke tar permisjon.

– Det oppleves som litt krenkende. Hun føler at hun blir satt i en situasjon hvor man fremholder at hun ikke snakker sant, ved at han kommer tilbake, og er ganske uberørt av den anmeldelsen han har mot seg, sier advokaten til TV2.

Hun syns det gir rare signaler ovenfor jenta.

Øygard mener han tar hensyn

Mette Yvonne Larsen mener de har tatt hensyn til jenta ved ikke å uttale seg eller kommentere beskyldningene mot ham. – Det er ting vi kunne ønsket å si, men som vi har latt være, sier Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND