Vil slå sammen sykehusene i Oppland

Styremedlem i Sykehuset Innlandet og lege ved sykehuset i Elverum, Ove Talsnes, foreslår å slå sammen sykehusene i Gjøvik og Lillehammer til en divisjon. Han mener de bør gjøre som hedmarkingene.

Ove Talsnes

VISER TIL HEDMARK: Styremedlem Ove Talsnes mener Gjøvik og Lillehammer bør gjøre slik de har gjort det i Hedmark. Der har Elverum og Hamar vært samme divisjon i mange år.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Det kom frem på styremøtet torsdag. Det er Østlendingen som skriver om saken på sine nettsider. Styremedlem Ove Talsnes mener at en sammenslåing vil føre til bedre kontroll på ressursene og pengebruk. Lillehammer ligger an til en budsjettsprekk på 15 millioner kroner i år.

Styret sa ja til vurdering

Styret i Sykehuset Innlandet ber derfor administrende direktør Morten Lang-Ree om å vurdere om det kan være hensiktsmessig å slå sammen sykehusene på Lillhammer og Gjøvik til en divisjon. Det innebærer blant annet felles ledelse.

– Det jeg vil gjøre er å ta kontakt med begge sykehusene og snakke med de ansatte og ledere, og høre hvilket syn de har. Så må vi gjøre en grundig vurdering av hva vi kan vinne på å slå sammen, hvilke fordeler det har og hvilke ulemper det har, sier Lang-Ree til NRK torsdag kveld.

Morten Lang-Ree, direktør Sykehuset Innlandet

VURDERER: Morten Lang-Ree, direktør ved Sykehuset Innlandet, sier til NRK at han skal ta kontakt med de ansatte ved sykehusene i Lillehammer og Gjøvik om sammenslåingsmodellen.

Foto: Bjørn Opsahl

Har dette vært vurdert tidligere?

– Styret har tatt opp dette ved ulike anledninger, men vi har ikke lagt frem noe konkret forslag på det tidligere, sier Lang-Ree.

Han sier han håper han kan klare å komme tilbake til styret med en sak enten den 22. januar eller til styremøtet i februar.

Utsetter direktøransettelse på Gjøvik

Som følge av dette blir prosessen med å ansette ny direktør ved sykehuset i Gjøvik nå lagt på is. Gjøvik er uten direktør etter at Rolf Kulstad nylig ble tilsatt som direktør på sykehuset i Lillehammer.

– Vi fryser prosessen inntil vi har fått dette avklart. Vi skal orientere de som har søkt om at vi har en slik prosess, sier Lang-Ree.

Les også: