Håper nye vitner vil gi et bedre bilde av tiltalte

I ankesaken mot den voldtektsdømte elverumsingen, vil forsvareren føre flere nye vitner, som de håper vil gi et bedre bilde av tiltalte.

Steinar Jacob Thomassen

Advokat Steinar Thomassen forsvarer den voldtektstiltalte elverumsingen.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Tanken er at nye vitner skal gi et annet bilde av tiltalte enn det som har kommet fram til nå.

– Vi ønsker å få fram et mer nyansert og riktig bilde av tiltalte, og håper det kan få betydning for skyldspørsmålet, sier 38-åringens forsvarer, Steinar Thomassen.

Elverums-mannen er nå i ferd med å forklare seg for retten. Han forteller hvordan han traff sin tidligere kone, som han er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt, og for å ha truet og mishandlet.

Filmet grov sex

Det var da kona døde av en overdose i 2012, at saken ble rullet opp. Tiltalte ble siktet for å ha gitt kona narkotika og leiligheten ble ransaket.

– Der fant politiet flere filmer som tiltalte hadde laget, hvor han hadde seksuell omgang med kona. Hun framsto som svært ruset og noen ganger som bevisstløs, sa aktor Iris Storås.

I dag starta ankesaken mot en mann fra Elverum som er tiltalt for grove voldtekter av fire kvinner.
Elverums-mannen ble dømt til 15 års forvaring i tingretten. Dette har han anka, med unntak av dommen for den ene av kvinnene.:
Han anka dommen med unntak men anka avgjørelsen. Han erkjente ikke straffskyld da ankesaken mot ham starta i dag i Eidsivating lagmannsrett.:
Han nekta for voldtektene, men valgte å ikke anke dommen for den ene av kvinnene
Han erkjente ikke straffeskyld da ankesaken mot ham startet i Eidsivating lagmannsrett i dag. 
Det er satt av fire uker til rettssaken.

Se video fra saken her!

I tillegg ble det funnet film med en annen kvinne, som også så ut til å være bevisstløs mens tiltalte hadde sex med henne.

Denne kvinnen anmeldte tiltalte for voldtekt, vold og trusler allerede i 2008. Da ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling. Men etter konas død, og etter at politiet fant filmene, ble saken gjenopptatt.

– Ingen betydning for troverdigheten hans

I tingretten ble 38-åringen dømt for overgrep mot blant annet denne kvinnen. Den delen av dommen har han godtatt, selv om han nektet for å ha gjort noe galt mot denne kvinnen i tingretten.

– At han ikke anker den delen av dommen som omhandler denne kvinnen, selv om han nektet straffskyld i tingretten, har overhodet ingen betydning for troverdigheten hans, sier forsvarer Thomassen i dag.

Nå gjelder saken fire andre kvinner, deriblant hans avdøde kone. Han nekter også denne gangen straffskyld for alle tiltalepunktene.

Anke i Eidsivating lagmannsrett

Ankesaken mot den 38 år gamle Elverums-mannen startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Skulle tjene penger på sexfilmer

Nå forklarer tiltalte seg om filmene som kommer til å bli vist i retten. Han sier det var avtalt spill og at han ikke tvang kvinnene til noe. Men han innrømmer at det som blir vist på filmene, kanskje ikke er helt vanlig.

– Retten kommer til å se masse filmer som er litt utover det normale. Vi dro det lenger enn de fleste kanskje gjør, sier tiltalte i sin forklaring.

Han sier det er en historie bak alt, og at det ikke var sånn det kan se ut som på filmene. Planen var å lage filmer for å tjene penger på dem, sier han i retten. Men filmene ble aldri lagt ut.