NRK Meny
Normal

Vil legge ned Terningmoen

Forsvarssjef Sverre Diesen foreslår å legge ned Terningmoen i Elverum. Det kommer fram i utredninga om forsvarets framtid som skal legges fram i høst, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det har vært mange mer eller mindre troverdige lekkasjer fra utredninga om forsvarets framtid i det siste, blant annet om nedlegging av fellesoperativt senter på Jåttå i Stavanger, om mulig nedlegging av flystasjoner på Sola og i Bodø.

Uviss framtid

Og nå sier altså en kilde i Forsvaret til Hamar Arbeiderblad at Forsvarssjefen vil legge ned Terningmoen.

Framtida for den tradisjonsrike militærleiren i Elverum har vært uviss i mange år, og har svingt i takt med forsvarets skiftende planer.

Akkurat nå er aktiviteten i leiren større enn på mange år.  Gardeskolen er den største brukeren, men også Hærens Transformasjons og doktrinekommando, hærens styrker, heimevernet og Forsvarets logistikkorganisasjon er å finne på Terningmoen.

Men først og fremst har Terningmoen et skyte- og øvingsfelt på 25 kvadratkilometer, som er i mer eller mindre i daglig bruk, og som det kan bli dyrt for forsvaret å erstatte om leiren skal legges ned.

Tror leiren vil bestå

Men Forsvaret har for mange leirer og stasjoner som det koster å drifte. Ledelsen vil heller bruke mer penger på våpen og utstyr og på å trene soldater, skriver Hamar Arbeiderblad.

Presse- og informasjonsoffiser i Østerdal Garnison, Ander Sognli, tror leiren vil bestå fordi aktiviten på Terningmoen er større enn på mange år, skriver HA.

Hvis forsvarssjefen får det som han vil så blir gardeskolen flyttet til Sessvollmoen i Akershus og resten av virksomheten til Rena Leir.

I oktober legger forsvarssjefen fram sin innstilling. Deretter er det Stortinget som bestemmer

Terningmoens skjebne en gang i 2008.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Nr. 6 i korps-NM

    Kolbu janitsjarsjarkorps med dirigent Christian Tennfjord ble nummer 6 i helgas norgesmesterskap for janitsjar, i regi av Norges musikkorpsforbund. De var 3,5 bak vinneren Christiania blåseensemble. Dette er korpsets beste plassering noensinne.

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.