NRK Meny
Normal

Vil legge ned Terningmoen

Forsvarssjef Sverre Diesen foreslår å legge ned Terningmoen i Elverum. Det kommer fram i utredninga om forsvarets framtid som skal legges fram i høst, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det har vært mange mer eller mindre troverdige lekkasjer fra utredninga om forsvarets framtid i det siste, blant annet om nedlegging av fellesoperativt senter på Jåttå i Stavanger, om mulig nedlegging av flystasjoner på Sola og i Bodø.

Uviss framtid

Og nå sier altså en kilde i Forsvaret til Hamar Arbeiderblad at Forsvarssjefen vil legge ned Terningmoen.

Framtida for den tradisjonsrike militærleiren i Elverum har vært uviss i mange år, og har svingt i takt med forsvarets skiftende planer.

Akkurat nå er aktiviteten i leiren større enn på mange år.  Gardeskolen er den største brukeren, men også Hærens Transformasjons og doktrinekommando, hærens styrker, heimevernet og Forsvarets logistikkorganisasjon er å finne på Terningmoen.

Men først og fremst har Terningmoen et skyte- og øvingsfelt på 25 kvadratkilometer, som er i mer eller mindre i daglig bruk, og som det kan bli dyrt for forsvaret å erstatte om leiren skal legges ned.

Tror leiren vil bestå

Men Forsvaret har for mange leirer og stasjoner som det koster å drifte. Ledelsen vil heller bruke mer penger på våpen og utstyr og på å trene soldater, skriver Hamar Arbeiderblad.

Presse- og informasjonsoffiser i Østerdal Garnison, Ander Sognli, tror leiren vil bestå fordi aktiviten på Terningmoen er større enn på mange år, skriver HA.

Hvis forsvarssjefen får det som han vil så blir gardeskolen flyttet til Sessvollmoen i Akershus og resten av virksomheten til Rena Leir.

I oktober legger forsvarssjefen fram sin innstilling. Deretter er det Stortinget som bestemmer

Terningmoens skjebne en gang i 2008.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Flere mobbesaker til fylkesmennene

  Fylkesmannen i Oppland har fått inn dobbelt så mange mobbesaker fra videregående skoler, som Fylkesmannen i Hedmark fra august og ut året i fjor, viser oversikt fra Elevundersøkelsen 2017. I Hedmark har det kommet inn 16 mobbesaker, mot 33 i Oppland.

 • Politiet vil forlenge varetekt

  Politiet vil begjære 8 nye uker i varetekt for de to rumerne, som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor. De to har innrømmet å ha gjennomført ranet og er siktet for grovt bankran.

  Banken på Otnes i Rendalen ranet
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Konfrontert med sin oppførsel

  Kristian Tonning Riise er konfrontert med bekymringer om oppførselen helt siden 2013. Han har erkjent forhold, men hatt troverdige forklaringer og lovet bot og bedring, sa Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset på en pressekonferanse i går kveld