NRK Meny
Normal

Vil legge ned ruteflyet fra Leirin

Flyruta mellom Fagernes og Oslo bør legges ned, mener Transportøkonomisk Institutt og Møreforskning. Nok en gang trues Leirin lufthavn.

Fagernes lufthavn

Det kan bli enda stillere på Leirin lufthavn dersom ruteflyet til Oslo blir lagt ned.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Flyruta har ikke livets rett, mener Transportøkonomisk Institutt og Møreforsking.

De peker på at ruta har for få passasjerer og er for dyr å drifte. Dessuten finnes det andre tilfredsstillende reisemuligheter.
I fjor hadde ruta Fagernes-Oslo bare rundt 3000 passasjerer. Staten støttet hver passasjer med 3000 kroner.

Ordfører i Nord-Aurdal kommune, Inger Torun Klosbøle, er ikke enig i nedleggingsforslaget. Hun mener tidspunktet for flyruta må endres.

– Vi ønsker tidligere avgang fra Fagernes om morgenen. Det har de reisende etterspurt, sier Klosbøle.

I dag går morgenflyet fra Fagernes klokka 09.25, mens morgenflyet fra Gardermoen går kl. 07.55. Ruten flys av Air Norway.

Leirin lufthavn har mange ganger vært truet av nedleggelse. Den siste tiden har imidlertid chartertrafikken vært et satsingsområde, og valdrisene er stolte av at flere utlendinger nå drar på chartertur til Indre Østlandet via Leirin.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utopi å kjøre traktor på lastebil

    Landbruksminister Jon Georg Dale mener det er en utopi å frakte traktorer på lastebiler, slik vegvesenet har tatt til orde for. Vegveset har oppfordret bønder til å la traktoren stå eller frakte den på lastebil for ikke å hindre trafikken. – Det er en meningsløs uttalelse, sier Dale til Nationen.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.