NRK Meny
Normal

Vil ikke selge Haslemoen-jorda

I årevis har bøndene i Våler ventet på å få kjøpe flere tusen mål god matjord på Haslemoen. Men i går sa kommunestyret nei.

I årevis har bøndene i Våler ventet på å få kjøpe flere tusen mål god matjord på Haslemoen i Våler. Men kommunestyret, med ordførerens dobbeltstemme, sier nei til salg. De vil heller leie ut jorda.

Mye murring i Våler etter at ordførerens dobbeltstemme førte til at det ble nei til salg av matjorda på Haslemoen. Reporter Kurt Sivertsen. Foto/redigering Bjørn Opsahl.

Jørn-Terje Dragly

Gårdbruker Jørn-Terje Dragly synes det er ille at jorda på Haslemoen står brakk.

Foto: Bjørn Opsahl

I snart fem år har bøndene i Våler ventet på en avklaring. Tusenvis av mål med god matjord står brakk etter at militærleiren på Haslemoen ble nedlagt.

Mange bønder ønsker å kjøpe jord der og i går tvang et knapt flertall i kommunestyret ordføreren til å ta opp saken.

– Jeg tenker at det var litt for raskt, sier ordfører Kjell Konterud.

Diskusjon om inhabilitet

Det ble en lang diskusjon. Lise Berger Svenkerud ble kjent inhabil, fordi hun har en svoger som ikke har sagt om han ønsker å kjøpe jord eller ikke. Fra talerstolen fortalte andre at de kanskje ville vurdere å kjøpe jord på Haslemoen, uten å bli kjent inhabil.

– Jeg tror kanskje jeg ble kjent inhabil fordi jeg har sagt tydelig hva jeg mener og vært en

Kjell Konterud

Kjell Konterud mener fortsatt det var for tidlig å ta opp saken om salg eller utleie av jorda på Haslemoen.

Foto: Bjørn Opsahl

pådriver for å få opp denne saken, som har vært trenert mange ganger, sier kommunestyremedlem Lise Berger Svenkerud.

Ordførerens dobbeltstemme avgjorde

Da saken kom opp til votering ble det uavgjort. Ordfører Kjell Konteruds dobbeltstemme avgjorde saken og han sa nei til salg. Dermed blir det ikke salg. Kommunen vil heller leie ut jorda, stikk i strid med bøndenes ønsker.

– Vedtaket er litt tulleruskt, sier bonde Jørn-Terje Dragly i Våler.

Se og hør mer i TV-reportasjen:

I årevis har bøndene i Våler ventet på å få kjøpe flere tusen mål god matjord på Haslemoen i Våler. Men kommunestyret, med ordførerens dobbeltstemme, sier nei til salg. De vil heller leie ut jorda.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mann kjørte uten gyldig førerkort

    Politiet stanset i formiddag en sjåfør i Brumunddal. Mannen var i 60-åra og blir anmeldt av UP, fordi han kjørte uten gyldig førerkort.

  • Smerter i nakke etter kollisjon

    Føreren av en personbil klaget over smerter i nakken, etter ei ulykke ved skytterhuset i Elvedalen i Snertingdal i formiddag. Personbilen kjørte inn i en lastebil bakfra. Trafikken går greit forbi stedet, melder politiet på Twitter.