NRK Meny
Normal

Vil ikke lære om ulv

Formannskapet i Rendalen vil ikke ha "bli glad i ulven"-prosjekt

Ulv
Foto: Scanpix

I går kveld sa flertallet i formannskapet nei til et prosjekt som har som mål å skape mer positiv holdning til rovdyr. Det til tross for at det allerede er gitt penger til prosjektet fra Fylkesmannen.

Kan være konfliktdempende

Ordfører i Rendalen Norvald Illevold (Ap) hadde søkt om penger til prosjektet som skal bidra til å dempe konflikten mellom innbyggerne i kommunen og rovdyr. Prosjektet skulle spesielt rette seg mot barn og unge som skulle lære mer om rovdyra.

- Jeg mener vi har fortjent et slikt prosjekt, sier Illevold. Han mener det ikke handler om å være for eller imot rovdyr, men hvordan samfunnet kan lære å leve med å ha rovdyr i sitt nærområde.

Ap sprakk

Det ble heftige diskusjoner om prosjektet i formannskapet i Rendalen i går kveld. Motstanderne av prosjektet mener at ved å si ja til et slikt prosjekt legger de seg flate for rovdyra som de sliter med i kommunen.

Av de 7 representantene stemte 4 nei til prosjektet. Foruten Senterpartiet og Høyre, stemte også en Ap-representant imot.

-Vi bruker ikke partipisk i Ap. Det må gå slik det går, sier ordføreren. 23. september skal saken behandles i kommunestyret. Etter diskusjonen i går er ordføreren usikker på om det i det hele tatt blir noe av det som skulle dempe rovdyrkonflikten i bygda.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.