Vil ikke kommentere blodspor

Politiet vil ikke kommentere det som skal være funn av blodspor i bilen til den siktede 21-åringen i Øyerdrapssaken.

Kripos ved bolig i Øyer

Det er nå over en uke siden det ble funnet levninger i et bål i Øyer. Den 23 år gamle hovedmistenkte er fremdeles ikke funnet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det er Gudbrandsdølen Dagningen som skriver om blodfunnet. Bilen ble ifølge Lillehammer Byavis beslaglagt i forrige uke, og i bagasjerommet skal det ha blitt funnet bloddråper. 21-åringen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring overfor politiet i drapssaken.

Funnet er sendt til undersøkelser på Rettsmedisinsk institutt for å klarlegge om blodet stammer fra den drepte 58-åringen.

– Politiet vil ikke si noe om denne saken før mandag om det ikke skjer noe spesielt, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Operasjonslederen sier at det vil bli sendt ut en pressemelding mandag klokka 0900, og at politiet ikke vil uttale seg før dette.

Trapper ned etterforskningen

Politet fortsetter etterforskningen av drapssaken i Øyer, men trapper ned på bemanninga i helga.

Den 23 år gamle hovedmistenkte er fremdeles ikke funnet, og han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt for drap eller medvirkning til drap.

Siktet Øyer-drapet

Den 23 år gamle hovedmistenkte, Kim Andreas Kristiansen, er fremdeles ikke funnet, og er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

I går kom det tips om at hovedmistenkte oppholdt seg i boligen sin i Øyer, og det utløste en væpnet politiaksjon. Tipset var imidlertid falskt, og politiet sier de vil anmelde vedkommende som kom med tipset.

Kan være i utlandet

NRK kjenner til at politiet nå konsentrerer deler av sin etterforskning rundt opplysninger som peker mot at den etterlyste kan ha dratt til utlandet . Men konstituert politimester Olav Sørby vil ikke kommentere dette.

– Det som vi har sagt tidligere, er at vi sitter på en viss informasjon. Vi ønsker ikke å gå ut med hva slags informasjon vi sitter på, sier Sørby til NRK.

Vet dere om han fortsatt er i Norge?

– Jeg har heller ingen kommentar til det, sier Sørby.

Flere medier har omtalt at det skal finnes overvåkningsbilder fra nyere tid som kan indikere hvor den etterlyste er. Men heller ikke disse opplysningene vil politiet si noe om.