NRK Meny
Normal

Vil ha igjen militært utstyr

Våler kommune krever å få tilbake utstyr som ansatte tok med seg fra Haslemoen Militærleir.

Tekniske Verksted på Haslemoen i Våler.
Foto: Tom Haakenstad / NRK

 

Våler Kommune krever å få tilbake inventar og redskap som 13 tidligere ansatte ved den tekniske verkstaden på Haslemoen tok med seg da leiren ble lagt ned.

Da kommunen kjøpte den tidligere militærleiren, fikk de en klausul om at alt utstyr som Forsvaret sjøl ikke skulle bruke, skulle kommunen få.

- Avtalen er ganske så klar på dette punktet. Vi vil ble skifte eiendom som har ansvaret for salget om å undersøke saken. Hvis det stemmer at utstyr har blitt fjernet urettmessig fra leiren så er det kommunens eiendom, sier ordfører i Våler, Kjell Konterud.

Tok med seg utstyr

Ansatte på det tekniske verkstedet på Haslemoen tok med seg verktøy, inventar og annet utstyr da leiren ble lagt ned. NRK har snakket med tre tidligere ansatte som bekrefter dette, men ingen av dem vil stå fram i intervju.

Ordfører i Våler, Kjell Konterud.
Foto: Tom Haakenstad / NRK

Ordføreren sier Skifte Eiendom har vært klar over saken, og at de i møter med kommunen har sagt at de vil gjøre noe med den.

- I våre møter med Skifte Eiendom har vi fått forståelse for at de skulle anmelde saken og at den er overlatt til politiet for videre etterforskning.

Men saken er ikke anmeldt, og den tidligere kontaktpersonen mellom Skifte Eiendom og kommunen sier han aldri har sagt han skal anmelde saken.

Har ikke hørt om saken

Per Thune i Skifte Eiendom, som ikke vil intervjues på radio, sier altså til NRK at anmeldelse aldri har vært et tema. Det Skifte har gjort i følge Thune, er å informere de verkstedansattes arbeidsgiver, Forsvarets Logistikkorganisasjon om saken, men der sier de at de aldri har hørt om den.

- Slik som vi har fått presentert saken her så kjenner vi ikke til den,  sier sjef for presse og informasjon i Forsvaret, Birgitte Frisch

Den tidligere lederen på Haslemoen Teknisk Verksted er klar på at Forsvarets Logistikkorganisasjon godtok at de tok med seg utstyr da leiren ble lagt ned i 2003. Men Forsvarets Logistikkorganisasjon vil ikke gjøre noe med saken.

- Det er vanskelig for oss å gjøre noe før vi har undersøkt saken mer, sier Frisch.

Nå vil uansett kommunen ha utstyret tilbake, og i et møte med Skifte Eiendom vil kommunen be Skifte ta tak i saken igjen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.