NRK Meny
Normal

Vil ha flere ut på tur

Kommunene på Hedmarken vil at folk skal komme seg ut på tur, til fots eller på sykkel.

Video Turorientering

Nå er det laget 33 turforslag til turer i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

Det er det største folkehelseprosjektet på Hedmarken i år. Målet er å lokke tusenvis av nye turgåere ut i marka i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

– Dette er en super mulighet til å komme seg ut på tur i sin egen kommune og i nabokommunene, sier Margerete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedmarken Turistforening.

Det er trykket gratis hefter, ett for hver kommune, med til sammen 33 turforslag.

Ringsaker har allerede hatt suksess med et slikt opplegg.

Opp av sofaen

– Vi må opp og ut av sofaen. Blir vi der går det ikke vel med oss i framtida. Vi er nødt til å bevege oss og være mer i aktivitet enn det vi er i dag, sier fylkesrådsleder Aasa Gjestvang.

Turer på sykkel eller til fots, korte eller lange turer, langs vegen eller til topps, valgmulighetene er mange.

Nå er våren kommet, de siste postene er snart på plass, fra 1. mai er sesongen i gang.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.