NRK Meny
Normal

Vil ha flere ut på tur

Kommunene på Hedmarken vil at folk skal komme seg ut på tur, til fots eller på sykkel.

Video Turorientering

Nå er det laget 33 turforslag til turer i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

Det er det største folkehelseprosjektet på Hedmarken i år. Målet er å lokke tusenvis av nye turgåere ut i marka i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

– Dette er en super mulighet til å komme seg ut på tur i sin egen kommune og i nabokommunene, sier Margerete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedmarken Turistforening.

Det er trykket gratis hefter, ett for hver kommune, med til sammen 33 turforslag.

Ringsaker har allerede hatt suksess med et slikt opplegg.

Opp av sofaen

– Vi må opp og ut av sofaen. Blir vi der går det ikke vel med oss i framtida. Vi er nødt til å bevege oss og være mer i aktivitet enn det vi er i dag, sier fylkesrådsleder Aasa Gjestvang.

Turer på sykkel eller til fots, korte eller lange turer, langs vegen eller til topps, valgmulighetene er mange.

Nå er våren kommet, de siste postene er snart på plass, fra 1. mai er sesongen i gang.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.