NRK Meny
Normal

Vil ha flere ut på tur

Kommunene på Hedmarken vil at folk skal komme seg ut på tur, til fots eller på sykkel.

Video Turorientering

Nå er det laget 33 turforslag til turer i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

Det er det største folkehelseprosjektet på Hedmarken i år. Målet er å lokke tusenvis av nye turgåere ut i marka i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

– Dette er en super mulighet til å komme seg ut på tur i sin egen kommune og i nabokommunene, sier Margerete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedmarken Turistforening.

Det er trykket gratis hefter, ett for hver kommune, med til sammen 33 turforslag.

Ringsaker har allerede hatt suksess med et slikt opplegg.

Opp av sofaen

– Vi må opp og ut av sofaen. Blir vi der går det ikke vel med oss i framtida. Vi er nødt til å bevege oss og være mer i aktivitet enn det vi er i dag, sier fylkesrådsleder Aasa Gjestvang.

Turer på sykkel eller til fots, korte eller lange turer, langs vegen eller til topps, valgmulighetene er mange.

Nå er våren kommet, de siste postene er snart på plass, fra 1. mai er sesongen i gang.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kjørte på anleggsbil

  To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

 • Fyrte opp ute på verandaen

  Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK