NRK Meny
Normal

Vil ha flere kvinner i full jobb

Mange kvinner som i dag jobber deltid ønsker seg mer jobb. Nå bevilges 25 millioner kroner over statsbudsjettet for å sette i gang tiltak.

Karin Andersen (SV)

Regjeringa vil bruke 25 millioner kroner på forsøksprosjekter som kan hjelpe flere kvinner over fra deltid til heltidsjobb.

– Det er alt for mange damer som jobber deltid i dag. De fleste trenger full jobb for å forsørge seg og det er ikke bra å ikke vite hva man tjener, hva man skal gjøre og hvem man skal jobbe med neste måned, sier Stortingsrepresentant for Hedmark SV, Karin Andersen.

– Dette har damene fortjent

Andersen oppfordrer både kommuner og andre bedrifter til å søke om midler slik at de nå kan få flere av disse kvinnene ut i full jobb. Pengene kan for eksempel brukes til å gjøre arbeidsdagene kortere eller legge om turnusen.

– Jeg var på besøk på et sykehjem i Harstad som nå hadde lagt om turnusen. De har fått flere i jobb, lavere sjukefravær og beboerene har blitt mer fornøyd, sier Andersen.

Kommuner og bedrifter kan nå søke om penger og prøve ut nye ordninger.

– Her er det bare for fagbevegelsene og arbeidsgiverne lokalt å hive seg rundt og søke – det har damene fortjent, sier Andersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.