NRK Meny
Normal

Vil granske rovviltnemdene

Naturvernforbundet ber Riksrevisjonen granske rovviltnemdene.

To gauper i en dyrepark i Sverige.
Foto: Illustrasjonsbilde: Ođđasat

I dag starter gaupejakta, og nå ber Norges Naturvernforbund Riksrevisjonen om å granske rovviltnemndene i hele landet. I en rapport dokumenterer de at i fire av fem tilfeller gir nemdene tillatelse til felling av flere gauper enn det som er faglig tilrådelig.

Leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken mener rovviltnemndene ikke jobber for å bedre situasjonen for rovydrene.

- Greit å bli gransket

Leder av rovviltnemnda i Hedmark, Arnfinn Nergård, er ikke redd for å bli gransket av Riksrevisjonen. Nergård sier at rovviltnemnda utøver et skjønn når de vurderer hvor mange dyr som kan skytes:

Rovviltnemda har sagt at det kan skytes ti gauper under jakta som starter i dag.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.