Normal

– Jeg mener at alle elever skal ha noe å strekke seg etter

Christian Tonning Riise ble lei av å sitte hjemme og kjefte på TV-en. Derfor meldte han seg inn i unge Høyre.

Christian Tonning Riise
Foto: Stein S. Eide/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie / NRK

22 år gamle Christian Tonning Riise er fra Ilseng i Stange, men bosatt i Oslo der han studerer idehistorie. Samtidig stiller han til valg i Hedmark fylkesting, er kandidat til ordførervervet i Stange og jobber som informasjonsrådgiver i Unge Høyre.

– Siden det er valgår har jeg tatt meg litt fri fra studiene, men skal komme i gang igjen etter valget slik at jeg ikke blir en «halvstudert røver», sier Tonning Riise.

Og nettopp halvstuderte røvere er noe han engasjerer ekstra for. Så mange som én av tre gutter dropper ut av videregående skole – en statistikk Tonning Riise vil til livs.

– Jeg mener vi må ha en skolepolitikk som er mer basert på at elever er forskjellige. At alle har ulike talenter og interesser. Jeg mener alle skal ha muligheten til å strekke seg etter noe. Vi vil også ha en mer praktisk vinkling på yrkesfagene, sier han.

Men hva var det da, som fikk Christian til å melde seg inn i Unge Høyre som 15-åring?

– Jeg tror kanskje det var en reaksjon på janteloven. Jeg har aldri likt at man skal rakke ned på folk som har fått til noe og gjort det bra. Målet må være å løfte opp dem som har falt utenfor, ikke trykke ned de som har lyktes, sier han.

Intervjuet bla gjort før 22.07.2011.