NRK Meny
Normal

Vil gi butikkraner rabatt

23- åringen meldte seg sjøl og tilstod det grove butikkranet i Hamar. Nå vil påtalemyndigheten gi han strafferabatt.

Coop prix Børstad, Hamar

Denne butikken ble ranet i 2012

Foto: Anne Næsheim / NRK

Politiadvokat Barbro Røkenes ba i Hedmarken Tingrett i dag om fengsel i to år og tre måneder for mannen som er tiltalt for det grove ranet på Coop Prix på Børstad i Hamar i 2012.

Påstanden er en tredjedel lavere enn det som er vanlig i slike saker, og det skyldes at den 23 år gamle tiltalte selv meldte seg og tilstod ranet i april.

Forsvarer fornøyd

En tredjedel rabatt var også å tiltaltes forsvarer Ove Hermann Frang fornløyd med.

– Det er normalt det maksimale du kan regne med å få, sier han. Og det er det tiltalte bør få, mener han.

– Hadde han ikke kommet på politistasjonen og meldt seg, så hadde det ikke vært noen sak, legger han til.

Knivstakk ansatt

Det var lørdag 3, mars 2012 at tiltalte og en ennen person ranet butikken på Børstad i Hamar. To unge menn i butikken ble truet med skytevåpen, den ene ble stukket med kniv uten at han ble alvorlig skadet. Ranerne stakk av med 25.000 kroner, og lenge var ranet uoopklart.

Men så i april i år dukket den ene raneren opp på politistasjonen og tilstod ranet. Noen uker før ranet hadde han jobbet som vikar i butikken. Nå ville han gjøre opp for seg gor å komme videre i livet.

I rettsalen ba han de to ansatte om unnskyldning.

– Han har hele siden sagt at grunnen til at han meldte seg var at han ikke kom seg videre. Han er sjølsagt lettet nå over at han er kommet så langt, sier forsvarer Frang.

De to ansattes bistandsadvokater la ned på stand om oppreisning opp til 100.000 for de ene og opp til 300.000 for han som ble stukket med kniv.

Den andre raneren er etterlyst.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.