NRK Meny
Normal

Vil etablere Orkester Innlandet

Gjøvik bør bli Innlandets musikkhovedstad. Det mener flere sentrale personer i musikkmiljøet i Gjøvik. De ønsker å etablere Orkester Innlandet.

Gjøvik bør bli innlandets musikkhovedstad. Det mener flere sentrale personer i musikkmiljøet i Gjøvik. De ønsker å etablere Orkester Innlandet:

Se tv-sak om Orkester Innlandet

– Hamar er hovedsete for scenekunst med Teater Innlandet, på Lillehammer er film og litteratur tungt plassert, og jeg mener at det er rimelig at Gjøvik med sitt musikkmiljø blir et hovedsete for musikk, sier Helge Øye, prosjektleder Musikkregion Gjøvik.

Både Gjøvik Sinfonietta og andre orkestre i Innlandet sliter med at musikerne flytter, og nå mener blant annet Øye at det er på tide å samle kreftene.

Han sier at Gjøvik gjør en stor økonomisk-innsats innen feltet, men nå vil han ha med seg flere i Innlandet, og gjerne også bidrag fra Staten.

Med på notene

Atle Sponberg, kunstnerisk leder i Gjøvik Sinfonietta er med på «samle-Innlandet-notene».

– Målet er å bygge videre på det vi allerede har med Gjøvik Sinfonietta. Vi vil ha med hele Mjøsregionen, slik at ikke bare Gjøvik-regionen har glede av det. Det må kanskje bli et spleiselag mellom næringslivet, kommune, fylke og også etter hvert statsstøtte, hvis det viser seg at vi lager gode prosjekter. Å komme inn på statsbudsjettet er det endelige målet, sier Sponberg og spiller Vivaldi med utsikt til Hedmark.

Orkester Innlandet

Atle Sponberg, kunstnerisk leder i Gjøvik Sinfonietta

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.