Vil etablere Orkester Innlandet

Gjøvik bør bli Innlandets musikkhovedstad. Det mener flere sentrale personer i musikkmiljøet i Gjøvik. De ønsker å etablere Orkester Innlandet.

Gjøvik bør bli innlandets musikkhovedstad. Det mener flere sentrale personer i musikkmiljøet i Gjøvik. De ønsker å etablere Orkester Innlandet:

Se tv-sak om Orkester Innlandet

– Hamar er hovedsete for scenekunst med Teater Innlandet, på Lillehammer er film og litteratur tungt plassert, og jeg mener at det er rimelig at Gjøvik med sitt musikkmiljø blir et hovedsete for musikk, sier Helge Øye, prosjektleder Musikkregion Gjøvik.

Både Gjøvik Sinfonietta og andre orkestre i Innlandet sliter med at musikerne flytter, og nå mener blant annet Øye at det er på tide å samle kreftene.

Han sier at Gjøvik gjør en stor økonomisk-innsats innen feltet, men nå vil han ha med seg flere i Innlandet, og gjerne også bidrag fra Staten.

Med på notene

Atle Sponberg, kunstnerisk leder i Gjøvik Sinfonietta er med på «samle-Innlandet-notene».

– Målet er å bygge videre på det vi allerede har med Gjøvik Sinfonietta. Vi vil ha med hele Mjøsregionen, slik at ikke bare Gjøvik-regionen har glede av det. Det må kanskje bli et spleiselag mellom næringslivet, kommune, fylke og også etter hvert statsstøtte, hvis det viser seg at vi lager gode prosjekter. Å komme inn på statsbudsjettet er det endelige målet, sier Sponberg og spiller Vivaldi med utsikt til Hedmark.

Orkester Innlandet

Atle Sponberg, kunstnerisk leder i Gjøvik Sinfonietta

Foto: Harald Christian Eiken / NRK