NRK Meny
Normal

Vil du skal blåse for å komme inn på bar

For å redusere bråk på byen vil SV-politiker Alejandro Perez promilleteste folk før de får komme inn på utesteder. – En idiotisk løsning, mener eieren av utested.

Alejandro Perez

SV-politiker Alejandro Perez vil se på nye metoder for å redusere forekomsten av vold når folk drar ut på byen.

Foto: Privat

– Jeg syns ikke skjenkekontrollen fungerer helt optimalt. Den sikreste måten å sjekke, om man er usikker, er å måle alkoholnivået i kroppen. Da kan man slippe at folk som kanskje ikke kan få servering skaper problemer inne.

SV-politiker Alejandro Perez mener det er på tide å gjøre noe for å stoppe alkoholrelatert vold og bråk i Kongsvinger, skriver avisa Glåmdalen.

Kommunepolitikeren forslår at utesteder kan ta i bruk alkometer for å luke ut gjester som er for fulle, i tillegg til å vurdere folks oppførsel slik dørvakter allerede gjør.

Maner til mer samarbeid

Politistasjonssjef i Kongsvinger, Terje Didriksen, er skeptisk til forslaget fra Perez og vil se på andre tilnærminger til problemet.

– Det blir å starte litt i feil ende, vi ønsker å samarbeide med aktørene for å utveksle erfaringer og finne felles løsninger. I tillegg kommer hyppigere besøk av uniformert politi på de ulike utestedene. Det er en utfordring å være over alt, men det skal settes av midler til denne typen arbeid, forteller Didriksen.

Terje Didriksen

Politistasjonssjef i Kongsvinger, Terje Didriksen, sier samarbeid aktørene i mellom er et bedre utgangspunkt enn bruk av alkometer i døra.

Foto: Vera Wold / NRK

– Idiotisk forslag

En som ikke ser verdien av å teste folk på veg inn på utesteder er Hai Ngoc Tran, sjef ved Manis, en restaurant og bar i byen.

– Det er et idiotisk forslag. Plukk ut dem som lager bråk, steng dem ute og gi dem en stor bot. De fleste lager ikke problemer og det meste av bråket skjer utenfor ved stengetid, når folk går hjem, sier Tran.

Tran får støtte fra Kai Øverby, som driver serveringsstedet Bastian. Han mener det er andre ting som skaper problemer.

– Blandingsrus er et større problem. Det er umulig å måle og vanskelig å kontrollere, til forskjell fra når folk er fulle, mener Øverby

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.