Vil du løpe Trondheim-Oslo?

Til sommeren går startskuddet for den nye konkurransen for hardhauser. 500 kilometer på beina fra Trondheim til Oslo.

Løp Oslo Trondheim

Til sommeren arrangeres for første gang Trondheim - Oslo Foot Race, 500 kilometer på asfalt.

Foto: Jan Egil Løvbak

Rolf Bakken

Rolf Bakken

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
Løper Norge på langs

Erik Nossum

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK
Den store styrkeprøven

Trondheim - Oslo på sykkel blir ikke helt det samme når mange har løpt den samme distansen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Er du ute etter å flytte noen grenser? Da kan det nye ultraløpet være noe for deg. Det blir Norges lengste løp og nesten 12 ganger lenger enn et vanlig maraton (42,195 kilometer).

Profilerte ultraløpere har planlagt konkurransen en tid, og 50 løpere har allerede meldt sin interesse. En av dem er Rolf Bakken fra Elverum:

– Det er en kjempeutfordring og har med å flytte grenser, utfordre seg selv og strekke seg både fysisk og mentalt ett hakk eller to, sier den 51 år gamle mosjonisten.

Det er profilerte ultraløpere som Erik Nossum, som i fjor løp Norge på langs på 40 døgn, som står bak det nye superløpet.

Oppturer og nedturer

Rekorden for distansen ble satt av av løperlegenden Torleif Rekkebo som i 1989 løp fra Lerkendal i Trondheim til Bislett i Oslo på 80 timer og 15 minutter.

– Han tok seg en dupp ved Mjøsa, men han var visst ikke lenge nedpå før han fortsatte. Så det er nok bare å få koble av noen få timer så er det opp igjen.

Det lengste Rolf Bakken har løpt hittil er 12 timer i strekk.

– Jeg er mentalt forberedt på mange nedturer og oppturer underveis, sier han.

Viktige forberedelser

Bakken sier det er avgjørende å gjøre en solid jobb i forkant av løpet for å klare å gjennomføre.

– En må trene på å variere på å løpe og legge inn gåpauser. Det sier seg selv at både beina og systemet ellers må ha litt hvile, få inn næring og ha noen søvnperioder. Du greier ikke å holde det gående i 4-5 døgn uten å sove, sier Bakken.

Det er en økende tendens til at stadig flere melder seg på lange utholdenhetskonkurranser. Da er det alltid noen som vil sette seg nye mål, sier Rolf Bakken:

– Ja, det er et utslag av at det er til dels eksplosiv økning i alt fra Birkebeinerarrangementer til andre lange utfordringer. Når den store massen kommer så vil det og være noen som vil strekke det enda lengre, sier han.