NRK Meny
Normal

Vil diskutere rødgrønn skilsmisse

SV er så vidt over sperregrensa i dagens VG-måling, og leder i Oppland SV, Hans Olav Lahlum, åpner for å diskutere rødgrønn skilsmisse.

Hans Olav Lahlum
Foto: NRK

SV får en oppslutning på bare 4,1 prosent i VGs partibarometer lørdag, og havner så vidt over sperregrensa (4,0) ved stortingsvalg.

Den siste tidas dårlige målinger får flere lokale SV-politikere til å kreve en grundig diskusjon om det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

– Foruroligende, sier leder i Oppland SV, Hans Olav Lahlum .

Skilsmisse-diskusjon

– Det er foruroligende målinger vi ser nå. Og hvis vi gjør et dårlig valg, må vi selvfølgelig ha en grundig diskusjon og evaluering. Det er åpenbart at også regjeringsstrategien vil inngå i en slik vurdering, sier Lahlum til VG.

Men Lahlum vil ikke gå ut av regjeringen etter valget.

– Min personlige mening er at vi ikke bør gå ut av regjering, og at vi på kort sikt ikke bør skifte ut noen i ledelsen, sier han.

– Drukner i dragsuget

Den siste tidas dårlige målinger får flere lokale SV-politikere til å kreve en grundig diskusjon om det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

I Aftenpostens måling fredag fikk SV rekordlave 3,7 prosent. Bare 45 prosent av de som stemte SV ved stortingsvalget for to år siden, sier de vil stemme SV nå.


Fylkesledere i SV som VG har snakket med, mener regjeringssamarfbeidet tærer på partiet, og at SV druker i dragsuget av Arbeiderpartiet.