NRK Meny
Normal

Vil dele kulturhusregning med Shell

Byggingen av det nye kulturhuset i Hamar er stoppet på grunn av forurensning i grunnen.

Hamar

Det er funnet olje i grunnen der det nye kulturhuset i Hamar bygges.

Foto: Jan-Egil Løvbak / NRK

Etter 12 års planlegging ble spaden satt i jorda i september . Et nytt teater- og kulturbygg til en prislapp på 600 millioner kroner.

Men nå kan det komme til å koste Hamar kommune ti millioner kroner ekstra.

Hamar

Etter 12 års planlegging ble spaden satt i jorda i september.

Foto: Jan-Egil Løvbak / NRK

Fant olje

Det var i forrige uke at det ble funnet store mengder olje i grunnen der det nye kulturhuset i Hamar bygges. Bygginga ble stanset for å analysere funnene.

I går kom svaret som politikerne i Hamar ikke ville høre.

Ifølge HA orienterte prosjektsjef Ole Jonny Eriksen om at kostnadene minimum blir 1,5 millioner kroner. Men det kan bli hele 10 millioner kroner.

Deler av regninga kan imidlertid bli sendt til Shell. Oljen er nemlig funnet der Shell hadde bensinstasjon fram til 1998.

Eriksen hadde også en god nyhet til formannskapet i går. Det er verken funnet alunskifer eller høye radonverdier i grunnen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.