NRK Meny
Normal

Vil bli Skandinavias største sykkeldestinasjon

TRYSIL (NRK): I går åpnet de nye sykkelstiene i Trysil. Totalprisen på prosjektet er vil ende på 25 millioner kroner og håpet er at dette vil trekke turister til Trysil året rundt.

Sykkelstier for millioner åpnet i Trysil

VIL BLI STØRST: Trysil vil trekke sykkelentusiaster fra hele Skandinavia.

De 10 km lange nye sykkelstiene som åpnet i Trysilfjellet i går er laget av profesjonelle stimakere i verdensklasse. og har kosta 3,5 millioner kroner. Målet er at dette skal gjøre Trysil til noe mer enn bare en vinterdestinasjon.

Turistsjef i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne sier målet er å bli størst på sykkelturisme for mor og far og barna. Og ikke bare i Norge men også i Sverige og Danmark

– Vil vi bli Skandinavias største sykkeldestiansjon med passende stier for hele familien. sykkel er i vinden og stisykling er markedet som er i størst vekst, sier Lohne.

Spleiselag på 25 mill.

Prosjektet finansieres som et spleiselag mellom fylkeskommunen, privat næringsliv og Trysil kommune. Trysil sliter i dag med fraflytting og nedgang i skatteinntekter, men til tross for dette satser kommunen friskt og går inn med fem millioner kroner i i sykkelprosjektet som har en total kostnadsramme på 25 millioner kroner.

– Vi gjør dette for å utvikle sommerproduktet Trysil og skape flere helårs arbeidsplasser. Dette er en viktig satsing for å stabilisere befoklningsutviklingen, sier ordfører Ole Martin Norderhaug.

– Stor tro

Sykkelmenigheten er også imponert over planene i Trysil. Øyvind Aas er redaktør for nettstedet Utflukt og er i Trysil for å delta på landets største stisykkelfestival med 500 påmeldte.

– Det virker som om Trysil har ambisjonene og budsjettene til å få det til. Jeg stor tro på dette og tror turistene vil få mye glede av løypene her, sier Aas.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.

  • Listhaug går av

    Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.

  • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

    Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.