NRK Meny
Normal

Vil bli Skandinavias største sykkeldestinasjon

TRYSIL (NRK): I går åpnet de nye sykkelstiene i Trysil. Totalprisen på prosjektet er vil ende på 25 millioner kroner og håpet er at dette vil trekke turister til Trysil året rundt.

Sykkelstier for millioner åpnet i Trysil

VIL BLI STØRST: Trysil vil trekke sykkelentusiaster fra hele Skandinavia.

De 10 km lange nye sykkelstiene som åpnet i Trysilfjellet i går er laget av profesjonelle stimakere i verdensklasse. og har kosta 3,5 millioner kroner. Målet er at dette skal gjøre Trysil til noe mer enn bare en vinterdestinasjon.

Turistsjef i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne sier målet er å bli størst på sykkelturisme for mor og far og barna. Og ikke bare i Norge men også i Sverige og Danmark

– Vil vi bli Skandinavias største sykkeldestiansjon med passende stier for hele familien. sykkel er i vinden og stisykling er markedet som er i størst vekst, sier Lohne.

Spleiselag på 25 mill.

Prosjektet finansieres som et spleiselag mellom fylkeskommunen, privat næringsliv og Trysil kommune. Trysil sliter i dag med fraflytting og nedgang i skatteinntekter, men til tross for dette satser kommunen friskt og går inn med fem millioner kroner i i sykkelprosjektet som har en total kostnadsramme på 25 millioner kroner.

– Vi gjør dette for å utvikle sommerproduktet Trysil og skape flere helårs arbeidsplasser. Dette er en viktig satsing for å stabilisere befoklningsutviklingen, sier ordfører Ole Martin Norderhaug.

– Stor tro

Sykkelmenigheten er også imponert over planene i Trysil. Øyvind Aas er redaktør for nettstedet Utflukt og er i Trysil for å delta på landets største stisykkelfestival med 500 påmeldte.

– Det virker som om Trysil har ambisjonene og budsjettene til å få det til. Jeg stor tro på dette og tror turistene vil få mye glede av løypene her, sier Aas.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Nei til burgere og dagligvarer

  En ny handelsanalyse tilrår at det at det ikke bygges hverken dagligvarebutikk eller McDonald's på Østerdalsporten, ved nye riksveg 25 og riksveg 3 på Grindalsmoen i Elverum. Det skriver Østlendingen. Elverum kommune har bestilt rapporten.

 • Over og ut for omstridt kunstverk?

  Nord-Fron kommune vil ifølge GD kreve at det omstridte kunstverket i Kvam avsluttes. Idag møter kommunen folk for kunstprosjektet for å drøfte situasjonen, etter reaksjonene som har kommet. Både kunstkomiteen og Oppland fylkeskommune deltar på møtet.

  Festet i Kvam
  Foto: Per Fredriksen