NRK Meny
Normal

– Søndagsåpne butikker er viktig

– Søndagsåpne butikker er et opplagt servicetilbud, mener turistnæringen på Beitostølen. De tror ikke på meningsmålingen hvor folk sier nei til søndagsåpne butikker.

Kiwi Beitostølen

Kiwi på Beitostølen holder åpent hver dag, også i julehøytiden.

Foto: Bjørn B. Jacobsen / Destinasjonskirurgene

Bjørn B. Jacobsen

Bjørn B. Jacobsen, PR-ansvarlig på Beitostølen.

Foto: Bjørn B. Jacobsen / Destinasjonskirurgene

Lørdag fortalte avisa Klassekampen at 62 prosent av befolkningen sier nei til søndagsåpne butikker. Bare 34 prosent ønsker søndagsåpne butikker, ifølge en meningsmåling Sentio har utført for avisa.

Den undersøkelsen tror rett og slett ikke Bjørn B. Jacobsen på. Han er PR-ansvarlig på Beitostølen.

– Stor trafikk

– På Beitostølen er alle butikkene åpne syv dager i uka. I julehelga var det stor trafikk, spesielt på den store store dagligvarebutikken til Kiwi, forteller Jacobsen.

Han mener søndagsåpne butikker er viktig og nødvendig for destinasjoner som Beitostølen.

– Det er et helt opplagt turisttilbud. Du skal kunne handle alt såvel på en søndag som på en onsdag. Det er jo ikke et ukjent fenomen at vi mener én ting, men gjør noe helt annet, sier Jacobsen til NRK.

Venstre sier nei

Både Høyre og Fremskrittspartiet gikk til valg på å åpne for søndagsåpne butikker, og regjeringen håper på stortingsflertall for en lovendring når de legger frem saken på nyåret.

Men ikke bare folkemeningen går imot regjeringen. Det gjør også støttepartiene. Krf sier nei, og Venstre vil la kommunene avgjøre selv. Undersøkelsen til Klassekampen viser at to av tre Venstre-velgere er mot søndagsåpne butikker.

I Hedmark og Oppland har butikkene på mange tettsteder lov til å holde åpent på søndager og helligdager fordi de er et typisk turiststed. I tillegg til Beitostølen gjelder det blant annet Trysil, Sjusjøen og Øyer.