NRK Meny
Normal

Viggo Sandvik går solo

Viggo Sandvik gir seg i Vazelina Bilopphøggers, men bandet skal fortsette. Den nye vokalisten blir presentert på en pressekonferanse i Oslo i morgen.     

Viggo Sandvik går solo
Foto: Eystein Hanssen / Scanpix

 

I innkallingen  sies det at grunnen for pressekonferansen er en dramatisk vending og ny utvikling av Vazelina Bilopphøggers.

På bandets hjemmeside blir også nyheten sluppet i dag. På en video forklarer Viggo Sandvik de andre tre i bandet at han slutter, men at bruddet ikke er dramatisk, og at de fire er like gode kamerater som før.   

Kjetil tar over?

Videoen avslutter med at Viggos etterfølger blir presentert med en papirpose over hodet. Det eneste vi får vite er at han heter Kjetil.

Om videoen sier Vazelina sjøl: "Vi har idag gitt ut et filmklipp i frå Høggeriet med en sensasjonell avsløring! I denni' filmen siar'n Viggo no'som ryster øss kara så kardang og girkasse shaker i chassi' på sjølveste Vazelina Plymouth'en. "

 Viggo Sandvik har vært vokalist  siden 1981 og han kom med på bandets andre plate "Blå lys". Vokalisten helt i starten het Bjørn Berg.

Vazelina i 25 år

Vazelina Bilopphøggers feiret nylig sitt 25 års jubileum. Det hele startet med at bandet vant en distriktsuttagning til NM i rock i 1980. I landsfinalen i Trondheim  ble bandet uplassert,  men oppnådde likevel å få platekontrakt.   Den første plata  - 24 timers service - solgte fantastiske 100 000 eksemplarer.

Den populære gruppa har siden solgte over en million plater og turnert landet på kryss og tvers med konserter og revyer.