NRK Meny
Normal

Videokamera fanget ikke opp voldtekt

Verken vitneobservasjoner eller et videokamera på Tynset sjukehus hjelper politiet i jakten på to menn som voldtok ei ung kvinne på Tynset i går kveld.

Voldtekt på Tynset

Politiet har sperret av området der voldtekten skjedde.

Foto: Geir Olav Slåen

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er snakk om en overfallsvoldtekt, sier lensmann Bjørn Tore Grutle på Tynset.

Den unge kvinnen er fra Tynset, og skal etter forholdene ha det bra. Hun er i 20-åra, og skal ha vært på vei hjem fra jobb da overfallet skjedde.

Voldtekten skal ha skjedd i et lite skogsområde vest for sykehuset på Tynset mellom klokka 21.15 og 21.40 tirsdag kveld.

Voldtekten ble utført av to ukjente gjerningsmenn, og ingen er pågrepet i saken. Politiet har forsøkt å sikre DNA-spor i saken, men vet foreløpig ikke om dette har lykkes. Kvinnen er onsdag ettermiddag på voldtektsmottaket i Elverum.

Etterlyser vitner

Ifølge politiet var kvinnen alene da hun ble tatt tak i bakfra mens hun gikk på en gangvei.

Hun har fortalt at det var to gjerningsmenn på rundt 190 centimeter. Begge hadde på seg mørke finlandshetter og gummihansker på hendene.

Ikke hjelp i video

Politiet hadde håp om at et videokamera på Tynset sjukehus kunne ha fanget opp hendelsen. Men det viser seg at det ikke gjorde det.

– Vi har foreløpig heller ikke fått inn vitneobservasjoner som hjelper oss videre, sier Knut Norman Mælen ved lensmannskontoret på Tynset.

Eventuelle vitner kan ta kontakt med Tynset lensmannskontor på telefonnummer 62 48 37 00.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK