NRK Meny
Normal

Videokamera fanget ikke opp voldtekt

Verken vitneobservasjoner eller et videokamera på Tynset sjukehus hjelper politiet i jakten på to menn som voldtok ei ung kvinne på Tynset i går kveld.

Voldtekt på Tynset

Politiet har sperret av området der voldtekten skjedde.

Foto: Geir Olav Slåen

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er snakk om en overfallsvoldtekt, sier lensmann Bjørn Tore Grutle på Tynset.

Den unge kvinnen er fra Tynset, og skal etter forholdene ha det bra. Hun er i 20-åra, og skal ha vært på vei hjem fra jobb da overfallet skjedde.

Voldtekten skal ha skjedd i et lite skogsområde vest for sykehuset på Tynset mellom klokka 21.15 og 21.40 tirsdag kveld.

Voldtekten ble utført av to ukjente gjerningsmenn, og ingen er pågrepet i saken. Politiet har forsøkt å sikre DNA-spor i saken, men vet foreløpig ikke om dette har lykkes. Kvinnen er onsdag ettermiddag på voldtektsmottaket i Elverum.

Etterlyser vitner

Ifølge politiet var kvinnen alene da hun ble tatt tak i bakfra mens hun gikk på en gangvei.

Hun har fortalt at det var to gjerningsmenn på rundt 190 centimeter. Begge hadde på seg mørke finlandshetter og gummihansker på hendene.

Ikke hjelp i video

Politiet hadde håp om at et videokamera på Tynset sjukehus kunne ha fanget opp hendelsen. Men det viser seg at det ikke gjorde det.

– Vi har foreløpig heller ikke fått inn vitneobservasjoner som hjelper oss videre, sier Knut Norman Mælen ved lensmannskontoret på Tynset.

Eventuelle vitner kan ta kontakt med Tynset lensmannskontor på telefonnummer 62 48 37 00.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK