NRK Meny
Normal

Vet ikke hva som startet hyttebrann der to omkom

Politiet har ikke klart å finne en eksakt årsak til hyttebrannen i Våler der to personer omkom. – Vi vet at brannen startet med åpen ild, men hva som startet den har vi ikke funnet ut av, sier lensmann i Solør.

Hyttebrann i Våler

OMKOM: To personer omkom i brannen som spredte seg svært raskt. Hytta ble totalskadet, men ikke nedbrent.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Det var en lørdag formiddag i mai at to personer omkom da det begynte å brenne ved en hytte i på Eidsmangen i Våler. Nå er politiet ferdig med etterforskningen, men hva som startet brannen har de ikke funnet ut.

– Vi har funnet ut at brannen har startet utenfor hytta. Brannårsaken er en eller annen form for åpen ild, men vi kan ikke si eksakt hvordan den ilden har oppstått, sier lensmann i Solør, Bjørn Frederik Monné.

Rask spredning

Brannen startet fort og utviklet seg svært raskt. Det bekrefter både vitneforklaringer og politiets undersøkelser, men hvorfor det hele gikk så raskt vet ikke politiet.

– Vi har hypoteser og tanker om hvorfor brannen spredte seg så raskt, men vi må forholde oss til de faktiske ting som vi klarer å finne på stedet.

Hyttebrann i Våler

FERDIG: Politiet er ferdig med etterforskningen, men har ikke funnet ut hva som startet brannen.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

I bilen som sto parkert ved hytta sto det flere gassflasker og spraybokser, men dette hadde ikke noe med den raske spredningen å gjøre.

– I branner er det ikke alltid vi finner en årsak, her har vi funnet ut hvor brannen startet, men vi finner ingen konkrete ting der som kan si oss noe helt eksakt hvorfor brannen oppsto så kan vi ikke konkludere sikkert, sier Monné.

Vitne

De to var alene ved hytta, men det var et vitne til hendelsen, men vedkommende befant seg på andre siden av en sjøl cirka 800 meter fra hytta.

– Du ser ikke detaljert hva som skjer ved hytta fra en så lang distanse, men det er gjort observasjoner både før og etter brannen så det har vært til stor hjelp for politiet.

Hytta er totalskadet, men ikke helt utbrent. Inngangspartiet er mest utbrent, mens skadene bakover i hytta er mindre. To personer omkom i brannen. En av personene ble funnet der brannen startet, mens den andre ble funnet inni hytta.

– Det oppsto en del rykter i etterkant av brannen om at det var noe kriminelt som hadde skjedd, fordi brannen spredte seg så raskt. Men det er ingenting i etterforskningen som tyder på at det har skjedd en kriminell handling her. De døde som en følge av brannen