Vet hvor risikokjøttet kommer fra

Gilde har sporet kjøttdeigen som noen av de sjuke barna har spist, fra butikkene og tilbake gårdene det kom fra.

Gilde HedOpp
Foto: Morten Holm / Scanpix

Kilde: NRK

 

Vi har ikke greid å finne noen sammenheng mellom sjukdomstilfellene.

Leder i Gildes sporingsgruppe, Viktor Varan

 

Men sporingsgruppa i Gilde har ikke funnet noen sammeheng mellom sykdomstilfellene, kjøttet og gårdene.

Sporinga viser at kjøttet har kommet fra 12 forskjellige besetninger, men Gilde vet ikke hvordan og hvorfor smitten har oppstått. 

Vet hvor

- Så langt har vi for noen av tilfellene klart å spore smitten helt tilbake til hvilke besetninger som har levert kjøttet, sier leder i sporingsgruppa, Viktor Varan.

Han legger ikke skjul på at smittegåten er langt unna en løsning.

-  Vi har ikke greid å finne noen sammenheng mellom sjukdomstilfellene, innrømmer han.

Vet ikke hvorfor

Arbeidet med å finne E.coli-smitten er komplisert fordi slaktet av ett dyr kan inngå i veldig mange produkter

- Det som gjør det vanskelig er at det er mange ledd kjøttet går igjennom, og veldig store mengder kjøtt. Ett slakt kan gå inn i mange partier, og mange partier kan inngå i ett produkt, sier Viktor Varan.

Sporingsgruppa i Gilde jobber etter to mål: Å finne sammenhengen mellom kjøttet og de sjuke barna, og å dokumentere spredninga av kjøttet. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND