NRK Meny
Normal

Verste regnvær på 50 år!

Regnbygene som lavet ned over deler av Østerdalen i helga, er av de kraftigste som har vært i september på 50 år. Rørsosbanen åpner for trafikk igjen tidligst i morgen formiddag.

 

Det verste regnværet i Østerdalen på 50 år!
Foto: Tore Andresen / NRK

Det jobbes nå på spreng for å utbedre Rørosbanen etter at ekstreme regnbyger ødela jernbanelinja.

Rørosbanen ble stengt mellom Koppang og Rena etter at en bekk gikk over sine bredder og gravde vekk grunnen under jernbanelinja. Banesjef ved Rørosbanen Tor Rørosgård, likte ikke det han så på stedet i dag.

 

 

Overraskende

Bare en gang tidligere er det blitt målt så mye nedbør i løpet av ett døgn i september ved målestasjonen på Rena. Det opplyser Gudmund Dalsbø ved Meteorologisk institutt. Rena hadde mest nedbør i Hedmark og Oppland fra lørdag til søndag. Da falt det 46.5 millimeter nedbør på et døgn.

Ekstremværet i helga kom også overraskende på Meteorologisk Institutt. Det har Rørosgård forståelse for.

- Det var ingen nedbørsprognoser som tilsa at vi skulle få slikt vær. Vi vil nå sjekke dimensjonen på rørsystemene våre, og se om vi må gjøre noe for å møte slike nedbørsmengder, sier Rørosgård.   

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Listhaug går av

  Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka