NRK Meny
Normal

Verste regnvær på 50 år!

Regnbygene som lavet ned over deler av Østerdalen i helga, er av de kraftigste som har vært i september på 50 år. Rørsosbanen åpner for trafikk igjen tidligst i morgen formiddag.

 

Det verste regnværet i Østerdalen på 50 år!
Foto: Tore Andresen / NRK

Det jobbes nå på spreng for å utbedre Rørosbanen etter at ekstreme regnbyger ødela jernbanelinja.

Rørosbanen ble stengt mellom Koppang og Rena etter at en bekk gikk over sine bredder og gravde vekk grunnen under jernbanelinja. Banesjef ved Rørosbanen Tor Rørosgård, likte ikke det han så på stedet i dag.

 

 

Overraskende

Bare en gang tidligere er det blitt målt så mye nedbør i løpet av ett døgn i september ved målestasjonen på Rena. Det opplyser Gudmund Dalsbø ved Meteorologisk institutt. Rena hadde mest nedbør i Hedmark og Oppland fra lørdag til søndag. Da falt det 46.5 millimeter nedbør på et døgn.

Ekstremværet i helga kom også overraskende på Meteorologisk Institutt. Det har Rørosgård forståelse for.

- Det var ingen nedbørsprognoser som tilsa at vi skulle få slikt vær. Vi vil nå sjekke dimensjonen på rørsystemene våre, og se om vi må gjøre noe for å møte slike nedbørsmengder, sier Rørosgård.   

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.