NRK Meny
Normal

Verdensstjerne møtte lærerstudenter

HAMAR (NRK): I går startet superpianisten Leif Ove Andsnes verdensturneen sin i Hamar. I dag møtte han nysgjerrige lærerstudenter på høgskolen.

Leif Ove Andsnes møtte studenter i Hamar

HYGGELIG MØTE: Den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes synes det er spennende å møte studenter innimellom slagene på en verdensturne.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Hvordan har du tid til å møte og inspirere andre musikkinteresserte i din travle hverdag når du reiser verden rundt på turne?

– Jeg blir alltid glad for å få spørsmål om å få møte studenter som trenger alt det påfyllet de kan få. Hvis jeg kan inspirere noen lærerstudenter, gjør jeg det, sier Andsnes etter møtet med studentene som har fordypning i musikk på Høgskolen i Hedmark.

Jurymedlem gråt da jeg spilte

Og Andsnes gjorde alt han kunne for å inspirere studentene. Både gjennom en minikonsert for de kommende musikklærerne, og at han svarte ærlig og utfyllende på en rekke spørsmål om mange temaer fra en nysgjerrig sal.

– Du er far. Spiller og synger du for barna dine?

– Ja! Det tror jeg er veldig viktig. Jeg må si at det blir mest synging fra min side. Jeg tror at synging gjør at språket kommer fortere hos små barn, forteller pianisten.

– Når skjønte du at du skulle bli musiker?

– Jeg vant en musikkonkurranse da jeg var cirka 14 år. Da var det noen som fortalte meg at den kjente pianisten Eva Knardahl, som satt i juryen, hadde grått mens jeg spilte. Da skjønte jeg at jeg var ganske god til å spille, sier Andsnes mens han ler.

Leif Ove Andsnes spilte for studenter på Hamar

SPILTE: Leif Ove Andsnes lot ikke sjansen for å spille litt gå fra seg da han besøkte lærerstudenter på Høgskolen i Hedmark i formiddag.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Er du nervøs når du skal spille?

– Ja, jeg blir nervøs! Men jeg er mindre nervøs når jeg har gjort en konsert mange ganger. I går var jeg nervøs fordi det var første gang jeg spilte det programmet.

Skryter av Hamars kulturhus

Den nye verdensturneen til Andsnes startet altså i Hamar onsdag kveld, før den fortsetter i Gjøvik torsdag og resten av verden etter det.

Og det nye kulturhuset i Hamar imponerer verdensstjernen.

– Du verden for et flott kulturhus Hamar har fått. Selve bygget er jo så fint, og salen har veldig god lyd. Jeg trives veldig bra med å spille her og kommer gjerne igjen, sier en entusiastisk pianist.

Hvis pianisten holder nervene i sjakk, kan folk i Gjøvik ifølge ryktene glede seg til kveldens konsert.

Leif Ove Andsnes

I AKSJON: Leif Ove Andsnes reiser verden rundt store deler av året og regnes som en av de største pianistene i dag.

Foto: Erik Berg,

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Bare Mjøsbrua aktuelt

    Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge. Møtet pågår fortsatt.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.