NRK Meny
Normal

Havner i Guiness rekordbok

Det ble satt en noe uvanlig verdensrekord under Hamar hundefestival i kveld. Se hundene i aksjon her!

Det ble satt verdensrekord i agility under Hamar hundefestival fredag kveld.

– Jeg er kjempeglad! Jeg klarte ikke å holde tellingen, så jeg hadde ikke snøring på hvor mange runder de klarte. Derfor var jeg veldig spent da dommerne skulle lese opp resultatet, forteller Jeanette Sandbæk Håland.

(Se hundene sette verdensrekord i videoen øverst i saken)

Hun er en del av det ferske verdensmester-laget Åsmarka blandede. De satte i kveld verdensrekord i agility på Hamar hundefestival og havner dermed i Guiness rekordbok.

Agility er hinderløype for hunder. Verdensrekordforsøket gikk ut på å klare så mange feilfrie runder som mulig i løpet av fem minutter for et lag bestående av seks hunder. Den forrige rekorden var på 14 runder og ble tatt i 2011 på et hundestevne i Eidsvoll.

De seks hundene på laget til Åsmarka klarte 18 feilfrie runder i løpet av fem minutter, og det holdt akkurat til å slå den gamle verdensrekorden som var på 14 runder.

Verdensrekordforsøket var høydepunktet under Hamar hundefestival som arrangeres for aller første gang i år. Festivalen går av stabelen i Strandgateparken, og i tillegg til agility konkurreres det i valpeshow, uoffisiell utstilling, lydighet og rallylydighet. Over 150 hunder fra hele Østlandet er påmeldt til de ulike konkurransene.

Hundene innfridde

Festivalen arrangeres av Norsk kennelklubb, i samarbeid med reiseliv i Hamar. Det var mange, både tobente og firbente, som hadde tatt seg turen til Hamar sentrum for å få med seg konkurransene. Jeanett Sandbæk Håland har vært med på konkurranser flere ganger før, og hun forteller at det er en uvant situasjon for hundene når det er så mye som skjer rundt dem.

– Det er mange mennesker og andre hunder her, så det er jo litt spesielt. Jeg var litt nervøs med tanke på akkurat det, men det gikk jo bra, og nå er vi veldig glade alle sammen.

Åsmarka blandede

Åsmarka blandede satt verdensrekord i agility i Hamar i kveld. De seks hundene klarte 18 feilfrie runder. Foran: Roy Myhre med Birk. Bak fra venstre: Bente Sæther Hansen med Lito, Jeanette Sandbæk Håland med Tequila, Mette Sandbakken med Arko, Kari Olasveengen Dalsaune med Marco og Madelen Sandbæk Håland med Tapper.

Foto: Anne Næsheim / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjørte inn i gjerde

    En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter å ha kjørt av vegen og inn i et gjerde i Høyensalgata i Hamar. Føreren ble tatt med for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.

  • Ulmebrann i veggen

    Politiet fikk i natt melding om en brann i et hus på Kvam. Det viste seg å være en ulmebrann mellom vedovnen og pipa. Ingen av personene som bor i huset er skadet, men man har foreløpig ikke oversikt over de materielle skadene.

  • Måtte skru ned musikken

    Politiet i Kongsvinger besøkte i natt en fest i sentrum. De hadde fått klager på støy. Festdeltagerne fikk påbud om å dempe seg.