Verdensrekord i Guinessrekorder

På datatreffet The Gathering i påsken blir det gjort hele ni Guinessrekordforsøk. Det er ny verdensrekord.

The Gathering 2008

Fra fjorårets datamesse

Foto: Bjørn Anders Sørli, NRK

Aldri tidligere har det blitt gjort forsøk på å sette så mange som ni rekorder på ett sted, i følge arrangøren av The Gathering i Vikingskipet i Hamar. Og det er ikke bare data-aktiviteter det går i.

I fjor var faktisk ikke Guiness på ett eneste rekordforsøk i Norge.

Vegard Skjefstad, The Gathering

Nerdebading

Det ene rekordforsøket kalles "Nerdebading". Arrangøren satser på å fylle badebassenget i Ankerskogen svømmehall med flest mulig datanerder. Rekorden går ut på å samle flest mulig folk i bassenget med badeball.

Datafolket skal også forsøke å komme i Guiness rekordbok med verdens mest omfattende stol-lek (flest mulige deltakere som leker stol-leken samtidig), og plystrerekord (flest mulig som plystrer samtidig i kor).

Det kan bli et støyende kor, for det kommer hele 5200 dataentusiaster til Vikingskipet på onsdag.

Guiness fra London

- Vi har i mange år forsøkt å få til rekordforsøk, men har ikke lykkes i å få det til. I fjor var faktisk ikke Guiness på ett eneste rekordforsøk i Norge. Men nå har de varslet økende interesser for spill og kommer flyvende over fra London onsdag kveld, forteller kontaktperson for The Gathering, Vegard Skjefstad.

Han håper The Gathering vil bli registrert i den prestisjetunge rekordboka som verdens største dataparty.

Spillrekorder

The Gathering satser først og fremst på å sette rekorder i ulike spill. Norges beste X-box-spillere setter hverandre i stevne når de på et døgn skal kjøre flest mulig runder i 24-timers bilracet "Le Mans". Den som kommer ut med flest runder kan havne i Guiness rekordbok.

Arrangøren setter også opp en konkurranse i et dansespill, der det er om å gjøre å få Hi-score med tastaturspilling. Det gjøres dessuten rekordforsøk i "Rock Band 2", "Overklokking" og "Stepmania"- raskeste spiller.

I fem dager samles datainteressert ungdom i Vikingskipet, og det kommer nok til å gå med rekordmye (sjøl om det ikke er noen sak for Guiness) Battery og Cola for at datafolket skal holde seg våkne mest mulig av tida.