NRK Meny
Normal

Verdensrekord i fallskjermhopping

De to Hamarguttene som var med på å sette verdensrekord i fallskjermhopping i går, satser på ny rekord allerede i morgen.

 

Verdensrekord fallskjermhopping
Foto: Scanpix

De to Hamarguttene Esben Evensen og Thomas Sætren var med på det spektakulære hoppet, som gav ny verdensrekord. Da 400 hoppere holdt sammen i 4,25 sekund i Thailand. 

Nå satser de mot nye rekorder.

Åpner flyplass i morgen

-Det gikk utrolig bra, sier en lettet Esben Evensen. -Bare en som brakk foten, og ødela seg da han havnet i en høyspent,  i dag er det bankett og i morgen blir det en ny rekord, sier tøffingen fra Hamar.

I morgen skal Thomas Sætren og Esben Evensen være med å åpne en ny flyplass i Bangkok i Thailand. 

Med 960 hoppere blir dette verdens største massedropp, ifølge Evensen.

Rekord i går

Den utrolige rekorden ble satt på onsdag. Det var et utrolig skue da 400 hoppere fra hele verden dannet rekordhoppet. Esben Evensen, som har 4150 hopp, og Thomas Sætren med 2500 hopp er erfarene gutter med fallskjerm på ryggen. - Vi lover å ta det med ro på banketten i kveld, ler Esben Evensen.

  

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.