NRK Meny
Normal

Verdensmesteren i kickboksing slår til videre

Dobbelt verdensmester i kickboksing, Robert Paulsbyen fra Elverum, fortsetter karrieren som bokser.

Robert Paulsbyen
Foto: FOTO: PER RINGSBY

Forrige sesong klarte han å nå målet om å bli verdensmester både for profesjonelle og amatører etter mange år med skader. Likevel har han vurdert mye fram og tilbake om han kom til å fortsette som toppidrettsutøver.

Flere argumenter for enn mot

– Det har ikke vært noe lett valg, men jeg finner rett og slett flere grunner til å fortsette enn å gi meg, sier Paulsbyen.

En av grunnene til at han har tenkt tanken på å gi seg, er mye reising til trener og konkurranser. Mye tid går med til å reise blant annet til Oslo for å trene. I tillegg jobber han 100 prosent som brannmann i turnus og har dessuten to barn han ønsker å tilbringe tid sammen med. Det tærer på kreftene.

– Avgjørende for at jeg har bestemt meg for å fortsette er at jeg er motivert til å trene. Jeg kan ha mange gode år igjen hvis jeg ønsker det, sier Paulsbyen.

Få toppidrettsutøvere har møtt så mye motgang som Robert. Etter å ha blitt europamester i 2005 gikk det 6 år, før han kunne røre boksehanskene igjen. Han kjempet seg tilbake og denne helga kunne Robert Paulsbyen bli verdensmester i kickboksing.

Robert Paulsbyen kjemper seg tilbake.

Nå håper han at treningen kan legges mer til rette og at han kan få lagt mer av treningen til Elverum, slik at han slipper så mange turer til Oslo.

– Jeg skal ta en prat med landslagstrener om dette i løpet av helgen, sier Paulsbyen.

Landslagstreneren fornøyd med valget

– Mitt råd til hamhar vært at han skal velge å fortsette. Han har mye å gå på til tross for at han er en av de eldste på laget. Det er veldig bra at han vil satse videre, sier landslagstrener i kickboksing, Daimi Akin.

Akin mener at det betyr mye for hele laget at Paulsbyen har valgt å fortsette. Treneren vil nå gjøre det han kan for å legge forholdene til rette.

– Vi vil gjøre det vi kan for at det skal bli bedre og at han skal slippe å reise så mye, sier Akin.

Daimi Akin og Robert Paulsbyen

FORNØYD TRENER: Landslagstrener i kickboksing, Daimi Akin er fornøyd med at Robert Paulsbyen vil fortsette en sesong til.

Foto: NRK

Landslagstreneren mener at Paulsbyen må sikte mot både seier i EM for amatører og at han forsvarer den profesjonelle VM-tittelen fra i fjor.

Nytt av året er at det nå skal bli en kickbokserserie som består av flere turneringer der det kåres en sammenlagtvinner.

– Det er naturlig at han har et mål om å vinne denne sammenlagtseieren, sier Akin.

Paulsbyen har for tiden beinet i gips etter at han brakk en tå i det siste verdensmesterskapet i november.

– Det er ikke lenge til jeg skal ta av gipsen og jeg håper at jeg kommer raskt i form igjen, sier han.