Venstretopper: Dette er vår ønskeregjering

Venstres partileder Trine Skei Grande og stortingsrepresentant fra Oppland Ketil Kjenseth er klare på hvem de ønsker å dele regjeringskontor med etter stortingsvalget i 2017.

Ketil Kjenseth og Trine Skei Grande

SAMSTEMTE: Ketil Kjenseth og Trine Skei Grande er skjønt enige om en ting: Venstres drømmeregjering er sammen med Høyre, Krf og Miljøpartiet de Grønne.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Venstre-leder Trine Skei Grandes forslag om at partiet bør danne regjering med Høyre, KrF og Miljøpartiet de Grønne, får støtte lokalt.

Forslaget kom på Venstres landsmøte som startet i Tønsberg i går.

– Vi ønsker fram mot 2017 å synliggjøre at det finnes et alternativ både til dagens regjering og en regjering med Arbeiderpartiet. Det blir en mindretallsregjering i 2017. Det beste ville være med Høyre, KrF og Venstre, og vi vil gjerne invitere MDG inn, sa Grande.

Stortingsrepresentant for Venstre i Oppland, Ketil Kjenseth er helt enig med sin partileder.

– Det er vår ønskeregjering, og det skal vi gå til valg på og kjempe for.

– Spennende med MDG

Han mener at en inkludering av MDG kunne gitt spennende resultater.

– Det hadde vært spennende å få MDG med i en sånn konstellasjon. Det tror vi at hadde styrket gjennomslagskraften for miljødelen.

– Hva så med Arbeiderpartiet?

– Vi har ikke sagt at de er uaktuelle, men da må de slutte og flørte bare med KrF Samarbeid handler om tillit, og de har vist liten vilje til å samarbeide med oss, sier Kjenseth.

– Vil sitte i regjering selv

Roger Granum, fylkesleder i Oppland Venstre er klar på at Venstre hører hjemme på borgerlig side i norsk politikk, og bør søke samarbeid deretter.

– Venstres liberale politikk passer best for et samarbeid på borgerlig side. Vi støtter nå en mindretallsregjering nå gjennom en samarbeidsavtale, men vil jo helst sitte i regjering selv.

Leder i Hedmark Venstre, Sjur Skjevesland, legger ikke skjul på at hans preferanse er en regjering uten Frp.

– Det er vanskelig å samarbeide med et parti som er lite opptatt av miljø som Frp. Vi har også en helt annen flyktning- og integreringspolitikk, sier Skjevesland.

Han mener også at man ikke kan gå for detaljert inn i alle tenkelige konstellasjoner før etter et valgresultat foreligger.

– Det er velgerne som setter sammen Stortinget, og avgjør hvilke konstellasjonsmuligheter som finnes. Så må vi politikere arbeide ut fra det.