NRK Meny
Normal

Venner av ofrene: – Dødsulykka viser hvor fort ting kan skje

HERNES, ELVERUM (NRK): Ungdommene i Elverum står sammen i sorgen over å ha mista tre gode venner. – Det viser hvor fort livet kan endre seg, sier Dennis Olsen og Espen Stenseth.

Espen Stenseth og Dennis Olsen

STÅR SAMMEN: Espen Stenseth og Dennis Olsen besøker ulykkesstedet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Få timer etter at tre av vennene deres omkom i trafikkulykka på rv 25 i Elverum fikk de samlet 200 ungdommer til en minnemarkering.

Vi kommer aldri over det som har skjedd, men det er viktig at vi treffes rett etterpå for å være sammen, sier Espen Stenseth som tok initiativet til markeringen.

Den ene dagen har du det fint og griller og koser deg, den andre dagen er det ikke mer.

Dennis Olsen, venn av den omkomne 16-åringen

Livet snur fort

Dennis Olsen kjente best den yngste av de som omkom , 16 år gamle Charlotte Pedersen.

Hun var en glad og snill person. Det som har skjedd viser hvor fort livet kan endre seg. Den ene dagen har du det fint og griller og koser deg, den andre dagen er det ikke mer, sier han.

Både han og Espen Stenseth sier det som har skjedd preger dem og alle som kjente ungdommene som døde og 18-åringen som ligger alvorlig skadd på sjukehuset.

Vi blir mer sammensveisa. Det viser at vi aldri vet når vi mister noen igjen, sier Stenseth.

Blomster på ulykkesstedet, Hernes
Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Samles på tvers av miljø

Ungdommene som omkom var en del av rånermiljøet i Elverum. Espen Stenseth sier de er en sammensveisa gjeng som bryr seg om hverandre.

Men minnemarkeringa fredag kveld ved ulykkesstedet samlet også mange andre.

Vi blir mer samla vi som ikke hang så mye sammen før også. Nå snakker alle med alle, sier Dennis Olsen.

Espen Stenseth sier at markeringa også er for å vise familien til de som var involvert i ulykka at de føler med dem i sorgen over å ha mistet det kjæreste de har.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.