NRK Meny
Normal

Monsteravslutning i Tour de ski Norway

Det første Tour de ski Norway ble avsluttet søndag – opp «monsterbakken» på Spåtind.

Avslutning Tour de ski Norway 2010

Over 300 høydemeter skal forseres på 2,5 kilometer

Foto: Frode Meskau / NRK

Torsdag 18. februar 2010 gikk startskuddet for det første «Tour de ski Norway» på Ringkollen. Etter etapper på Lygna og på Vind, ble løpet avsluttet i god Tour de Ski-ånd, søndag – opp «monsterbakken» på Spåtind. En stigning på mer enn 300 høydemeter på kun 2,5 kilometer.

(Saken fortsetter under videoklippet)

Video nsps_upload_2010_2_21_16_7_42_2203.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Heidi Weng ble dronningen av Spåtind.

God deltakelse

Tour de ski Norway er en del av Skandinavian Cup Cross Country. Ideen til løpet kom under juniorenes Norges Cup i fjor, og intens planlegging gjorde at rennet var gjennomførbart allerede i år.

– Vi er veldig godt fornøyd med deltakelsen. Det var over 250 påmeldte, men alle har selvfølgelig ikke fullført all de fire rennene, sier rennleder på Spåtind, Arild Baarlid.

Utfordrende temperaturer

For det er ikke bare den noe skremmende avslutningen som har vært vanskelig for utøverne. Været har vært en minst like utfordrende faktor. Starten på den siste etappen ble utsatt i en time for at kvikksølvet skulle ha mulighet til å krype litt lenger opp på gradestokken.

Men å gå skirenn i 20 minusgrader er uansett en utfordring, synes gjøvikjenta Ingvild Flugstad Østberg.

(Saken fortsetter under videoklippet)

Video nsps_upload_2010_2_21_16_30_20_2204.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ingvild Flugstad Østberg klatret opp til en tredjeplass.

Jublet for seier

Flugstad Østberg gikk inn til en tredjeplass i Tour de ski Norway, men innsatsen holdt til sammenlagt seier i Skandinavian Cup. Av jentene var det Heidi Weng fra Ytre Enebak som kom først til topps, og kunne juble for seier i det første Tour de ski Nroway.

I herreklassen var det Petter Eliasen, som går for Byåsen IL som vant touren, mens Kristian T. Rennemo fra Leksvik IL som vant cupen.