NRK Meny
Normal

Vellykket senteråpning på Olrud

Kundene sto og ventet med trillevognene klare da det nye hypermarkedet på Olrud åpnet i dag.

Video Senteråpning på Olsrud

Senterleder Frode Vikholt ønsker å trekke kunder fra hele regionen.

Det var forventet en omsetning på mellom to og en halv og tre millioner kroner. Til NRK sier butikksjef Frode Vikholt at de har hatt langt større salg enn det.

– De mest optimistiske prognosene viser et mye bedre resultat enn det ja, selv om det er for tidlig å si med 100 prosent sikkerhet, sier han.

Hva syns du om åpningsdagen?

– Jeg er kjempefornøyd, dette er langt over hva vi hadde forventa.

Vikholt tror ikke det blir noe problem å få kundene på plass i tiden framover. Han peker på at det har vært drevet storbutikk i området tidligere med gode resultater, og at den nye butikken er i en posisjon hvor de kan appellere til kunder fra flere nærliggende områder.

Mindre handel på Rudshøgda

Administrerende direktør i Coop Innlandet, Olav Rønningen, sier til Østlendingen at han forventer at veksten til butikken på Rudshøgda nå vil stagnere når de må konkurrere med et annet hypermarked.

– Vi forventer nok at 23 år med vekst nå flater ut på Rudshøgda. Men grundige markedsundersøkelser viste oss at det var marked for en butikk også i Furnes, sier han til avisa.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.