NRK Meny
Normal

Vellykket senteråpning på Olrud

Kundene sto og ventet med trillevognene klare da det nye hypermarkedet på Olrud åpnet i dag.

Video Senteråpning på Olsrud

Senterleder Frode Vikholt ønsker å trekke kunder fra hele regionen.

Det var forventet en omsetning på mellom to og en halv og tre millioner kroner. Til NRK sier butikksjef Frode Vikholt at de har hatt langt større salg enn det.

– De mest optimistiske prognosene viser et mye bedre resultat enn det ja, selv om det er for tidlig å si med 100 prosent sikkerhet, sier han.

Hva syns du om åpningsdagen?

– Jeg er kjempefornøyd, dette er langt over hva vi hadde forventa.

Vikholt tror ikke det blir noe problem å få kundene på plass i tiden framover. Han peker på at det har vært drevet storbutikk i området tidligere med gode resultater, og at den nye butikken er i en posisjon hvor de kan appellere til kunder fra flere nærliggende områder.

Mindre handel på Rudshøgda

Administrerende direktør i Coop Innlandet, Olav Rønningen, sier til Østlendingen at han forventer at veksten til butikken på Rudshøgda nå vil stagnere når de må konkurrere med et annet hypermarked.

– Vi forventer nok at 23 år med vekst nå flater ut på Rudshøgda. Men grundige markedsundersøkelser viste oss at det var marked for en butikk også i Furnes, sier han til avisa.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.