NRK Meny
Normal

Vellykket senteråpning på Olrud

Kundene sto og ventet med trillevognene klare da det nye hypermarkedet på Olrud åpnet i dag.

Video Senteråpning på Olsrud

Senterleder Frode Vikholt ønsker å trekke kunder fra hele regionen.

Det var forventet en omsetning på mellom to og en halv og tre millioner kroner. Til NRK sier butikksjef Frode Vikholt at de har hatt langt større salg enn det.

– De mest optimistiske prognosene viser et mye bedre resultat enn det ja, selv om det er for tidlig å si med 100 prosent sikkerhet, sier han.

Hva syns du om åpningsdagen?

– Jeg er kjempefornøyd, dette er langt over hva vi hadde forventa.

Vikholt tror ikke det blir noe problem å få kundene på plass i tiden framover. Han peker på at det har vært drevet storbutikk i området tidligere med gode resultater, og at den nye butikken er i en posisjon hvor de kan appellere til kunder fra flere nærliggende områder.

Mindre handel på Rudshøgda

Administrerende direktør i Coop Innlandet, Olav Rønningen, sier til Østlendingen at han forventer at veksten til butikken på Rudshøgda nå vil stagnere når de må konkurrere med et annet hypermarked.

– Vi forventer nok at 23 år med vekst nå flater ut på Rudshøgda. Men grundige markedsundersøkelser viste oss at det var marked for en butikk også i Furnes, sier han til avisa.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil av veien

    En lastebil har kjørt av vegen på Riksvei 15 cirka 2 kilometer nord for Lalm. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Kongsvinger tapte

    Kongsvinger ishockey tapte 1-4 hjemme mot Sparta i kveld. Hjemmelaget tok ledelsen, men gjestene fra Sarpsborg ble for sterke utover kampen.

  • Beruset mann bortvist

    En beruset mann ble lørdag ettermiddag bortvist fra Lekeland i Hunndalen. Det melder politiet i Innlandet. Det var de ansatte som reagerte på mannen, og politiet ble varslet.