NRK Meny
Normal

Veiby (19) vant Rally Monte Carlo

– Det er nok det største jeg har opplevd som rallyfører, sier Ole Christian Veiby fra Kongsvinger, som i helga vant Rally Monte Carlo med nesten fire minutter.

Ole Christian Veiby i Rally Monte Carlo

VANT: Ole Christian Veiby ledet Rally Monte Carlo mer eller mindre fra start til mål.

Foto: @World / @World

– Det er ganske stort å vinne det som antagelig er verdens mest kjente rallyløp og kanskje det vanskeligste, sier Ole Christian Veiby til NRK på telefon fra Monaco.

Fire minutter

19-åringen dominerte WRC 3, klassen for tohjulsdrevne biler, fullstendig. Han var nesten fire minutter foran nummer to. Og det bare halvannet år etter at han fikk førerkortet, ifølge en pressemelding.

Ole Christian Veiby

DRØM: – Å vinne Rally Monte Carlo er en stor guttedrøm, sier Ole Christian Veiby fra Kongsvinger.

Foto: @World

– Det er noe jeg har drømt om siden jeg var guttunge. Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle gjøre det så tidlig i karrieren, men det ble det i dag så det er stort. Det er moro å ta med seg videre, sier han etter seier i VM-åpningen.

Veiby avsluttet fjorårets sesong med å vinne i Wales, og starter altså årets sesong med å vinne igjen. Nå satser han på å vinne junior-VM som går over seks løp.

– Vi ble nummer to i fjor, så i år har vi planer om å vinne.

Rallyløpet har pågått siden torsdag, og etter første dag lå Kongsvinger-gutten på andreplass. Etter det har han vært uslåelig.

– For oss var dette et helt problemfritt løp, uten tekniske utfordringer av noe slag. Det eneste som skjedde var at vi bremset litt seint i et veidele og måtte rygge, men det var likevel helt udramatisk. Jeg er litt overrasket over at differansen bakover ble så stor, for det var veldig mange tohjulsdrevne biler i feltet.

Hjemmebane

Veiby hadde med seg Jonas Andersson som kartleser i Monaco. Den 6. februar kjører han på hjemmebane i Rally Finnskog med kartleser Stig Rune Skjærmoen.

Her skal Veiby kjøre i WCR2-klassen, det vil si en bil med firhjulstrekk. Det gleder han seg til.

– Det skal bli morsomt å måle krefter med førere som Mads Østberg og fjorårets norgesmester Eyvind Brynhildsen. Så blir det selvfølgelig gøy å kjøre på hjemmebane med mange kjente langs løypa, sier Kongsvinger-gutten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.