NRK Meny
Normal

– Mitt livs største øyeblikk

Ole Christian Veiby fra Kongsvinger skrev rallyhistorie da han i helgen kjørte inn til en sensasjonell sterk tredjeplass i Rally Monte Carlo. – Dette er helt rått. Mitt livs største øyeblikk.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - WRC Rallye Monte Carlo

FULL FRES: Veiby fikk oppleve de vanskelige kjøreforholdene i fjellene i Monte Carlo. – Dette er helt rått, sier han om den sterke tredjeplassen.

Foto: Even Management

Ifølge flere kilder har det aldri skjedd at en 18-åring har kommet på pallen i Rally Monte Carlo. Sammen med kartleser Anders Jæger overrasket dermed de to gutta alle rallyeksperter med å kjøre inn til tredjeplass i det ærverdige rallyløpet. Ingen hadde forventet at en debutant skulle klare å komme på pallen i et løp som regnes som det vanskeligste i verden.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - WRC Rallye Monte Carlo

STORT: Å komme på 3. plass i Rally Monte Carlo er 18-åringens største øyeblikk.

Foto: Even Management

– Det var en helt spesiell opplevelse, og et rally jeg ikke kan sammenligne med noe annet jeg har kjørt. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å holde konsentrasjonen oppe og nervene under kontroll. Jeg lot meg ikke stresse av verken omgivelsene eller at jeg kjempet om en plass på seierspallen. Bare det å fullføre løpet er veldig sterkt, sier han fornøyd.

Rally Monte Carlo beskrives som et av de mest prestisjefylte rallyløpene i verden. Og også et av de vanskeligste. For med ulike kjøreforhold i en og samme etappe, kan det være veldig utfordrende å kjøre i fjellene i Monte Carlo, noe Veiby fikk erfare.

– Vi hadde en litt nervepirrende opplevelse. Vi møtte et parti med stålis. Jeg måtte kaste meg inn i snøkanten, men klarte å redde meg inn. Etter den episoden tok vi det litt roligere, innrømmer Ole.

Løpet i Monte Carlo var det første av i alt sju runder i junior VM. Veiby hadde et håp om å klare pallplassering før han dro, men var ikke sikker på om han ville klare det. Nå som målet er nådd, innrømmer han at han er både overrasket og stolt.

– Å komme på pallen i Rally Monte Carlo kan nesten ikke beskrives. Dette var mitt andre asfaltløp noensinne, og i konkurranse med flere asfalteksperter er jeg stolt av å bli nummer tre. Hadde noen sagt til meg for noen måneder siden at jeg skulle klare det, så hadde jeg ikke trodd det selv.

Se intervjuet med Veiby før han dro til Monte Carlo:

På søndag drar en 18 åring fra Kongsvinger til Monte Carlo for å delta i junior-VM i rally. Løpet i Monte Carlo er et av verdens mest kjente løp, og den unge sjåføren skal delta for første gang.