NRK Meny
Normal

Skogheim får ny tillit

- Vegard Skogheim er rett mann for HamKam, sier ledelsen.

Vegard Skogheim
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

I styremøtet i HamKam søndag, ble det klart at Vegard Skogheim skal fortsette som hovedtrener i HamKam i to år til.

- Det er jeg veldig glad for, sier Vegard Skogheim til NRK.

Han er først og fremst glad for at ledelsen i HamKam fortsatt har stor tillit til ham.

- Tillit er helt nødvendig for å starte prosessen med å gjenreise HamKam. Det fikk jeg og det er jeg glad for, sier Vegard Skogheim.

Han har levd med uvissheten som fotballtrenere må, i ganske mange år og sier han hadde forstått begge deler, altså både om ledelsen ba ham fortsette eller gå.

Rett mann

Daglig leder Tor Rullestad mener at Vegard Skogheim er den rette til å bygge et nytt HamKam.

- Det har ikke vært noen andre trenere inne i bildet. Vi mener Vegard er den rette til å bygge HamKam videre, sier Tor Rullestad.

Og han innrømmer at han gledet seg til å si det til Skogheim.

- Ja, det gjorde jeg. Vi har også fått mange henvendelser fra folk som vil at Vegard skal fortsette. Det har jo ikke vært avgjørende, men veldig hyggelig, sier Rullestad.

Nye talenter

Utfordringen for Vegard Skogheim nå, blir først og fremst å finne nye, unge talenter og bygge opp et solid lag.

Allerede i sesongavslutningen mot Skeid i dag, benyttet Skogheim muligheten til å test ut noen unge spillere, som han mener kan bli sentrale i "nye HamKam."

- Strategien vår nå er å få fram unge, lokale talenter. Men vi må også ha noe "kjøtt på beina" og få til en kombinasjon, slik at vi er i toppen i 2. divisjon hele neste år og rykker opp.

Det har førsteprioritet, sier HamKam-treneren.

Les også: Tok ut laget etter alder

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg