NRK Meny
Normal

Varslet ikke om alvorlig ulykke

Politiet ble ikke varslet da en 14-åring ble hardt skadd i en motorcrossulykke på Lillehammer. Nå vil de etterforske saken.

Gutten deltok på organisert trening ved det lukkede motorcrossanlegget på Hovemoen i Lillehammer, da ulykken skjedde. Ulykken skjedde da han skulle kjøre over et hopp, og 14-åringen pådro seg skader i hode og mage, samt bruddskader.

I natt ble 14-åringen operert ved Ullevål Universitetssykehus, for et komplisert lårbeinsbrudd. Han skal være kraftig forslått, men ellers er tilstanden hans stabil og god.

 

Etterforsker hendelsen

Politiet fikk vite om ulykken i dag, og har på eget initiativ valgt å etterforske saken.

- Vi ønsker å få klarhet i hva som skjedd, hvem som deltok på treningen og hva som ble gjort i etterkant av ulykken, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik ved Gudbrandsdal politidistrikt.

En del av etterforskningen blir også å finne ut hvorfor politiet ikke ble varslet.

Burde dere ha blitt varslet om ulykken?

- Det håper vi etterforskningen kan gi svar på, sier Ringvik.

Les også: Alvorlig skadet i motorcrossulykke

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil på taket

  En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

 • Klager TV2 inn for PFU

  Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • Kan bli Årets ildsjel

  Randi Nordli fra Brumunddal Idrettslag og Evelyn Veisten fra Østre Toten Helsesportlag er kandidater fra Hedmark og Oppland til Årets ildsjel. Prisen deles ut på Idrettsgallaen på Hamar 6.januar.

  Idrettsgalla
  Foto: Julia Naglestad / NRK