NRK Meny
Normal

MC-klubbmedlemmer varetektsfengslet for narkohandel

To medlemmer av MC-klubben Coffin Cheaters ble i dag varetektsfengslet for fire uker for kjøp, salg og oppbevaring av en betydelig mengde cannabis.

Johan Petter Bærland

ETTERFORSKER IKKE MC-KLUBBEN: Politiadvokat Johan Petter Bærland understreker at politiet etterforsker det to medlemmene av Coffin Cheaters som enkeltpersoner, og ikke MC-klubben som sådan.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Gjøvik tingrett

VARETEKTSFENGSLET FOR FIRE UKER: De to mennene i 40-årene ble fremstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett torsdag.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politimannskaper fra politidistriktene i Vestoppland, Romerike og Gudbrandsdal pågrep to menn i 40-årene mistenkt for narkotikahandel tirsdag denne uken.

Det ble samtidig gjort beslag i en betydelig mengde cannabis. Politiet vil ikke kommentere størrelsen på beslaget, annet enn at det går langt utover det som regnes for eget bruk.

De to ble i dag fremstilt for fengsling i Gjøvik tingrett, hvor de ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Medlemmer av én-prosent-klubb

Av hensyn til videre etterforskning ønsker ikke politiet å si noe om hvor de to ble pågrepet, annet enn at de ble pågrepet hver for seg.

– Begge er nå siktet for kjøp, salg og oppbevaring av en betydelig mengde narkotika, sier politiadvokat i Vestoppland politidistrikt, Johan Petter Bærland.

Den ene mannen skal ha tilhørighet i Lillehammer, mens den andre er bosatt i Ullensaker.

De er begge medlemmer av MC-klubben Coffin Cheaters, som har hatt tilhold i Gjøvik de siste fem årene.

Coffin Cheaters er regnet som en av seks såkalte én-prosent-klubber som eksistere i Norge, og som politiet mener driver med kriminell virksomhet.

– Etterforsker enkeltpersoner

I tillegg til de siktedes bopeler ble dermed to av Coffin Cheaters sine klubbhus, hvorav det ene i Gjøvik, også ransaket tirsdag.

Men det ble ikke gjort funn av narkotiske stoffer i klubbhusene.

Bærland understreker at selv om de siktede har tilknytning til Coffin Cheaters, etterforsker de ikke MC-klubben som sådan.

– Det vi er nøye med å få frem her er at det er to enkeltpersoner om er begjært varetektsfengslet i denne saken, så, det er enkeltpersoner som vi etterforsker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.