NRK Meny
Normal

MC-klubbmedlemmer varetektsfengslet for narkohandel

To medlemmer av MC-klubben Coffin Cheaters ble i dag varetektsfengslet for fire uker for kjøp, salg og oppbevaring av en betydelig mengde cannabis.

Johan Petter Bærland

ETTERFORSKER IKKE MC-KLUBBEN: Politiadvokat Johan Petter Bærland understreker at politiet etterforsker det to medlemmene av Coffin Cheaters som enkeltpersoner, og ikke MC-klubben som sådan.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Gjøvik tingrett

VARETEKTSFENGSLET FOR FIRE UKER: De to mennene i 40-årene ble fremstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett torsdag.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politimannskaper fra politidistriktene i Vestoppland, Romerike og Gudbrandsdal pågrep to menn i 40-årene mistenkt for narkotikahandel tirsdag denne uken.

Det ble samtidig gjort beslag i en betydelig mengde cannabis. Politiet vil ikke kommentere størrelsen på beslaget, annet enn at det går langt utover det som regnes for eget bruk.

De to ble i dag fremstilt for fengsling i Gjøvik tingrett, hvor de ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Medlemmer av én-prosent-klubb

Av hensyn til videre etterforskning ønsker ikke politiet å si noe om hvor de to ble pågrepet, annet enn at de ble pågrepet hver for seg.

– Begge er nå siktet for kjøp, salg og oppbevaring av en betydelig mengde narkotika, sier politiadvokat i Vestoppland politidistrikt, Johan Petter Bærland.

Den ene mannen skal ha tilhørighet i Lillehammer, mens den andre er bosatt i Ullensaker.

De er begge medlemmer av MC-klubben Coffin Cheaters, som har hatt tilhold i Gjøvik de siste fem årene.

Coffin Cheaters er regnet som en av seks såkalte én-prosent-klubber som eksistere i Norge, og som politiet mener driver med kriminell virksomhet.

– Etterforsker enkeltpersoner

I tillegg til de siktedes bopeler ble dermed to av Coffin Cheaters sine klubbhus, hvorav det ene i Gjøvik, også ransaket tirsdag.

Men det ble ikke gjort funn av narkotiske stoffer i klubbhusene.

Bærland understreker at selv om de siktede har tilknytning til Coffin Cheaters, etterforsker de ikke MC-klubben som sådan.

– Det vi er nøye med å få frem her er at det er to enkeltpersoner om er begjært varetektsfengslet i denne saken, så, det er enkeltpersoner som vi etterforsker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang