Varaordfører politianmeldt av eget parti

Varaordføreren i Nord-Odal er politianmeldt av sitt eget parti. 200 000 kroner skal ha blitt borte mens han har vært leder i Arbeiderpartiets lokallag.

Lasse Weckhorst er en sentral politiker i Hedmark: Han sitter i styret i Hedmark Arbeiderparti, har vært leder i Nord-Odal Arbeiderparti i fem år, og har siden valget i 2015 vært varaordfører.

Lasse Weckhorst

ANMELDT: Arbeiderpartiets leder i Nord-Odal, Lasse Weckhorst, er politianmeldt av sitt eget parti. Han har nå trukket seg som leder.

Foto: Jørgen Jelstad

Nå har Nord-Odal Ap politianmeldt Weckhorst for ha tatt penger fra partiets kasse. Ifølge jurist Richard Røed i Innlandet Politidistrikt er det snakk om et beløp rundt 200 000 kroner.

Mannen har også vært styreleder i Nord-Odal idrettslag. Idrettslaget undersøker det de kaller «sammenblanding av privat bruk og idrettslagets konto» og vurderer en politianmeldelse.

Weckhorst har nå trukket seg fra alle politiske verv i Nord-Odal.

– En betydelig sum penger

Ifølge fungerende ordfører Lasse Juliussen er pengesummen som er borte betydelig for et lite lokallag.

Lasse Juliussen

NY VARAORDFØRER: Lasse Juliussen er ny varaordfører i kommunen, og fungerer for tiden som ordfører. Han sier saken er trist for partiet.

Foto: Privat

Lokallaget orienterte om det som har skjedd i et medlemsmøte onsdag kveld.

– Dette var en overraskende og trist nyhet å motta for mange av våre medlemmer. Det er et tillitsbrudd, sier Juliussen.

Rådmann Runar Kristiansen sier til NRK sier at søknaden de fikk inn var en helt ordinær søknad om fritak fra politiske verv. Søknaden ble behandlet som en hastesak i formannskapet forrige uke.

Avsatt fra idrettslaget

Også Nord-Odal idrettslag har gått gjennom økonomien sin den siste tiden. På et styremøte i slutten av januar ble Weckhorst avsatt.

– Han har ikke lenger styrets tillit på grunn av uregelmessigheter av økonomisk art. Det har vært en sammenblanding av privat bruk og idrettslagets konto, sier fungerende styreleder, Randi Merete Ødegård til NRK.

Foreløpig vet de ikke nøyaktig hvor mye penger det er snakk om, og hun vil ikke kommentere om det er et høyt beløp.

– Det er en trist sak for idrettslaget, det kan jeg si. Vi må komme til bunns i dette, det tar litt tid, men vi er ikke ferdige med saken, sier Ødegård.

Politiet etterforsker

Arbeiderpartilaget har altså anmeldt saken.

Per Gunnar Sveen, fylkesrådsleder

TRIST SAK: Fylkesleder i Arbeiderpartiet, Per Gunnar Sveen, sier partiet er preget av at en profilert politiker er politianmeldt.

Foto: Bjørn Opsahl

Politiet i Innlandet starter nå etterforskning av saken. Mannen har foreløpig status som mistenkt.

– Vi vil se på pengestrømmene og foreta avhør, sier jurist Richard Røed.

Fylkesleder i Arbeiderpartiet, Per Gunnar Sveen, sier partiet er preget av saken. Han sier Weckhorst har gjort det klart at han ikke stiller til gjenvalg som styremedlem i Hedmark Arbeiderparti.

NRK har gjentatte ganger onsdag og torsdag forsøkt å få kontakt med Lasse Weckhorst, uten å lykkes.